Köpa Begagnat ljud!? Köpråd?

Hej! Funderar på att bygga ljud i bilen! Har inte riktigt snöat in mig på allt nödvändigt än men har iaf funderat på att köpa beg.. Bra eller dåligt vad tycker ni? Vad ska man tänka på då man köper beg ljud? dvs vad ska man titta på å sånt:) Så man inte köper grisen i säcken ;> På inköpslistan står ett eller två baselement, kanske även en låda.. Åsså ett steg såklart Mitt första ljudbygge och ser verkligen fram emot det Tacksam för svar



Svar på inlägget: Köpa Begagnat ljud!? Köpråd?



Har du något annat så i anläggningsväg?


Enda jag har just nu är två 4" koaxial mds fanatic högtalare i dörrarna fram


Börja inte med baslåda då utan lägg dina pengar på ett riktigt bra framsystem och en bra cdspelare och köp en enklare bas så kommer du uppskatta all musik på ett bra sätt sen


Fungerar utmärkt att handla beg bara man har ögonen öppna. Jag själv föredrar att handla av personer som man vet kan använda sakerna rätt, folk som man sett och följt på tex forum. Kanske är scårare att göra fynd när man handlar av kunnliga men det brukar bli billigt ändå. Om du ska handla av tex en person på blocket kan du ju vara uppmärksam på hur han använt sakerna. Om du kollar på tex ett steg så kan du ju fråga vad för kablar han använt och titta på inställningarna på steget om dom verkar vettiga. Tex maxad gain får ju varningsklockarna att ringa. Sen kan man ju lukta i steget och känna om det luktar bränt. Sen om man tittar på basar kan man ju fråga om vilken låda som använts om den var uträknad åt, står han som ett frågetecken börjar man kanske undra. Det kanske medföljer en låda som är hemmabyggd och som har stora glipor och är byggd i 6mm spån ist för 22, då kan man vara vaksam. Detta var väl bara lite tips och sakerna behöver ju inte vara skit bara för det. Men man kan ju som sagt vara lite vaksam. Men med sunt förnuft brukar det bli bra.


Begagnat kan vara bra och dåligt. Bra:Nya oöppnade oanvända grejer för under halva nypris om man har tur Dåligt:Inte alltid det är garantier, går skiten sönder så gör det (Dock enkelt löst med att köpa kvalitetsgrejer och använda rätt montering och använda dem rätt) Du kan få en tegelsten i kartongen om du skickar efter eller ingenting alls, och du kan även få trasiga grejer. Är man duktig på att göra affärer så kan det helt klart en bra grej med beggat, tillexempel om man hämtar alla grejer eller som jag fick basen hemkörd till mig för en peng. Det kan vara lite risktagande annars med beggat men är man inte orolig över att behöva köpa nånting nytt så är det bara att börja leta på blocket och tradera. Ett tips är ju att bilstereogrejerna ligger huller ombuller på kategorin HEMELEKTRONIK. Leta och du skall finna.


Du hann före men mkt bra tips där med!


Härligt! Tack för alla svar Riktigt sugen på en bas låda alltså..Men får inte ta allt för mycket plats =/ Har en clarion stereo som jag köpte i vintras på rea i 2k klassen:) Kanske bättre att satsa på att komplettera framsystemet? som tujbo sa:) Men vet inte riktigt hur jag ska bygga =/ Har en golf 2a och känner mig rätt begränsad i den..


Golf 2 är ju utmärkt att bygga i, mkt lätt att få bra bas, i princip bara ställa in en låda och rikta mot luckan, och plocka bort hatthyllan. framsystem är som i många andra bilar bara att smacka dit i dörrarna på nåt sätt, helst bafflar, men det är inte rocket science. även förvaringsfacken under instrumenbrädan kan moddas till högtalarlådor om man nu vill det, till exempel om man verkligen vill köra utan dörrsidor som jag x)


Så gjorde jag med min golf II http://www.garaget.org/?car=124662&image=1162683 Mkt lätt bil att bygga i, men hade jag fått göra om det idag hade jag satt 3,5" koaxer eller bredbandare i org. uttagen och två bättre midbasar i dörren. en 10-12" klarar man sig långt på där bak om man inte ska blåsa öronen av sig.






Hmm...... http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=158727


det kan vara bra att köpa begagnat, då man kan köpa bra prylar direkt-utan att det kostar en förmögenhet. för det är de man ska göra, man skall köpa erkänt bra prylar när man handlar.


du har ju fått massor med bra tips redan här...sen är det ju upp till dig vart du lägger ribban?? ska det tävlas? eller bara lugn skön musik till jobbet och hem? eller är du basfanatiker?? i vilket fall så finns det ju en hel del beg, ska du köpa det så lyssna på tidigare råd, alt köp nytt, för en medioker person så låter ju även budget bra, nya grejor är ju inte så dyra längre i inköp, bara ett tips, lycka till


Kan inget mer än att hålla med dig Finns ju oxå tillfälle då de e rea på saker i butik och de e ypperligt tillfälle att hitta bra saker till bra pris. Visst de e tråkigt att vänta på att de billiga ska dycka upp men man får bättre saker på de sättet. Sen om man känner någon i bilstero kretsar så e de ju bara att lägga ut en krok och hoppas på napp


Tack för alla tipps! Köpa på rea är ju också ett alt. Alltid nån ljudsida som rear ut varor Är fortfarande öppen för förslag. Men lutar åt att jag köper ett par 6,5" bafflar å lägger in dom i dörr sidorna;) Ev. två diskanter med.. Vad tycker ni?, behöver jag diskanter om jag redan har koaxialer i original hålen? Om jag inte är nöjd efter det så blir det en bas i bagage xD Gillar all musik .. förutom DiLevas.. No offence but.. EDIT 1. Snubblade just över ett par Kicker KS650 6,5 tum. På extra pris på BRL 1 lakan:P Tittade även på GAS ALPHA 62X (Sägs vara väldigt mycket för pengarna) 798kr Finns säkert fler prisvärda 6,5or men de var dessa två jag fastnade lite extra för Har ni erfarenheter om dessa? Vad tycker ni?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka