Köpråd: V5 eller 1.8T till Passat Variant -02 eller -03?

Hej! Jag och min sambo står i färd med att köpa en Passat kombi från 02- eller -03, men kan inte enas om vilken motor som verkar bäst; den vanligaste 1.8T eller V5-motorn. Finns det någon kunnig person som kan råda i denna fråga? Vi undrar bland annat vad som skiljer i prestanda (hur stark motorn känns), bensinförbrukning, hållbarhet, nödvändigt underhåll och pris. Tusen tack på förhand. MVH Olga



Svar på inlägget: Köpråd: V5 eller 1.8T till Passat Variant -02 eller -03?



V5 är törstig och 1.8t är väldigt beprövad. Orginal är 5an förmodligen lite starkare, men lite chip så får du en rejält pigg bil i 1.8t. I och med att turbon är vanligare bör du ha bättre prutläge på en sådan, jag hade tagit en sådan om jag varit du. Skall du köpa V5 är det väl lika bra att gå upp till V6 4motion istället? Du får mer effekt och 4wd men den sägs inte dra mycket mer än V5an. Lycka till med köpet!


1.8 turbo verkar ju vara underskattat i alla VAG bilar, men jag blev fan imponerad när jag fick köra en a4 1.8 turbo och blev sjukt förvånad:D tyckte det va en skit rolig bil o skulle själv velat ha en sån:D Och sen att det e en turbo tror jag nog att det bör kännas som att den e piggare än en v5...hur som helst hade jag satsat på en 1.8 turbo:D


v5an är som sagt långsam och törstig(!). kör på 1.8t om du vill få en rimlig förbrukning och bättre möjligheter att hotta upp den.


1.8 turbo e mycket snålare och starkare...V5 e riktigt skräp om jag ska vara ärlig...


har itne kört v5 med 1.8t är ganska skön att köra, inget riktigt drag men helt OK på låga varv framförallt, skön växellåda och instrument i dom bilarna tycker iaf jag


Eller låt de ej frälsta stackarna ha sina bensinare ifred, och satsa på en 1,9TDi. Bättre ekonomi, körglädje och motorkaraktär får du knappast i en passat!


satsa på 1.8t..


Stort tack för alla svar. Verkar finnas en stor enighet om att 1.8T är det säkraste kortet. Det blir en sån!


själv hade jag faktiskt kollat på detta nogrananre då en modern diesel med partikelfilter inte har den hejdlöst dyra skatt som äldre dieslar har och med tanke på dieselns läger mot bensinen samt förbrukning så känns det som ett mycekt bra alternativ. någon som vet skillnaden i skatt mellan 1.8t och 1.9 TDi?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka