KöpRåd Mazda RX7 Eller toyota Supra

nu gäller det,, det står mellan en supra och en Mazda Rx 7.... snälla ge mig för och nackdelar på dessa bilar. nån av dessa ska göra mig Glad och väldigt nöjd. anvädnings området på bilarna kommer bara vara att glida omkring och ibland visa alla hästar, ytterst sällan men ibland. inge stripp och ingen bana. race på motorvägen ....möjligtvis ser att det börjar spåra ut lite för och nackdelar tack. det är en delad mening om vilken bil jag ska välja. men det lutar åt rx7:an så är det nån som har för/nackdelar så skriv så det ryker!. ända nackdelen som kommer på är att den har wankel, men det är väll för att man inte vet så mycket om just wankel. ps jag ska inte trimma skiten ur nån av bilarna, bara lite.... pytte lite finns det nån som har en Supra eller Rx7 som ska komma på MoM i Norrköping den 1/8 (nästa lördag)? skulle det finnas nån möjlighet att få åka med och verkligen få känna den där rätta känslan av vilken bil som skulle passa mig bäst. skriv här på forumet eller skicka GB eller pm:a. /Eriksson



Svar på inlägget: KöpRåd Mazda RX7 Eller toyota Supra



motor på supran v6 eller tt ? mazda rx 7 e bara förr porr stor fördel plus motorn e suverän


Kan inget tekniskt om dessa, förutom att Supran väger som månen, men RX7 är definitivt den som ser snyggast ut. Supra är sååå Fast and the Furious och första Need for Speed Underground- spelen Plastbit


En RX7 låter ju mer unikt och mer läckert! Men vilken som är "bäst" vet jag inte.. RX7an är snyggare iaf


TT så klart.


Enkelt beslut, WANKEL motor åt folket ! om jag inte minns fel så varver den upp till 9e tusen varv ??


Supran väger väl 1460 tror jag;) jävlar va lätt månen är ändå


Fanns inte med v6:a. Det är rak 6:a.


En supra väger inga 1460. Snarare 1660 och ska du ha en med targa så får du plusa på minst 100kg till


Supran håller bättre och är trimvänligare... Så enkelt var det med den saken.






supran är inte alls tung


wankeln låter ju jäkligt gott och det är riktigt bra respons i dom, dock så är det ju just en wankelmotor så köper du en som inte är nyrenoverad kan du räkna med att plocka isär och byta tätningar om det inte är gjort. sen är det ett par kilometer vacumslang också i rx7an som kan va jobbigt om det börjar jävlas. supran är nog igentligen en hållbarare bil att trimma men du räkna lite på hk / kilo så jaa... jag hade tagit rx7an alla dagar i veckan. mycket mindre bil än supran också. ut och prova så kommer du veta sen vilken du vill ha.


jasså inte? letade upp ett regnr och kollade på vägverket och jag fick fram 1640 i tjänstevikt(utan targa)vilket jag inte skulle påstå är speciellt lite... det är 100kg mer än vad en 850 t5 väger... och då är 850 en stor familjebil... EDIT: fast det är klart... allt är relativt, jämnfört med en jänkare på 2ton är ju inte 1640 så mycket..


Mazda Rx-7 lätt! finns nog inget som slår den bilen i karaktär och motorljud. Så liten och kaxig är den också! Tycker det är så många som har supra nuförtiden


RX7 för väghållningen sen är det sjukt imponerande med 255 häst ur 1.3l som wankeln har FAN alla har supra idag.. bryt trenden lite.. Hade själv också valt en 7a


Inte för att vara sån men jag har för mig att en supra vs rx7-tråd vart uppe förr. Men jag skulle säga rx7:an. En ylande 13b slår lätt ljudet från en 2jz-gte(För jag antar att du menar mk4 och framåt?), mindre vikt skadar ju inte heller.


Ska du köra nått på bana? För isf kanske rx7'an är bättre. Den är lätt, väger lite drygt 300kg mindre än Supran, så det kommer ju inte slita lika mkt på bromsar o sånt. Sen ska den även va väldigt välbalanserad(50/50 i viktfördelning), o det e ju aldrig fel när man vill ligga o pressa lite i kurvorna. Plus en högvarvig wankel gör ju inte saken sämre precis! Men just att det e en wankel gör ju oxå att det känns lite otryggt, för dom är ju inte direkt kända för att vara underhållsfria... Men ska du ha en bil att busa med, då är nog Supran det bättre köpet. En lätttrimmad sexa, som låter minst lika bra som en wankel! Drivlinan ska ju va grymt hållbar..! Så Supran känns som ett säkrare köp, i mina ögon. Men båda bilarna är ju grymma sitt vis, så du blir nog nöjd hur du än väljer!


Någon som VET hur drivlinan är på en rx7a om man ska trimma? Är det hållbart eller måste man byta ut saker o ting? Över 500hk kanske.


Vet inget om hur drivlinan håller för trim, men röstar också för RX7. Supror vimlar det av ändå. MVH Janken



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka