Köpråd: BMW 325 E36 + M-testa bil

Hej! Har kollat runt en del på bilar, och fastnat för BMW (såklart ;-)). I min prisklass, som inte är allt för hög, hamnar 325 E36 - en fin bil, men tyvärr ofta sönderkörda långmilare. Dela gärna med er om erfarenheter och andra saker (vad som helst!) angående bilen. Har hittat några på blocket som ser väldigt fräscha ut och ligger bra till i pris, och jag tänkte, om man då förhandlar med säljaren och säljaren intygar att den är bra i motor och växellåda osv, hur ska man då gå till väga om man vill M-testa bilen innan köp? Jag vill få det testat med tanke på att bilen har haft många ägare, så om den funkar under provturen behöver den kanske inte funka efter 100 mil (om jag köper närmaste veckor blir det premiärtur, ToR till Öland + köra runt på Öland). Ska man helt enkelt säga: "Jag vill ha ett M-test!", låta ägaren köra dit den och ge ägaren pengar, eller bör man lösa det på något annat sätt. Då skulle jag helt enkelt säga "om M-testet går bra så köper jag bilen!". Är det, det smidigaste sättet? Har någon låtit en ägare M-testa sin bil innan försäljningen? Dela gärna med er om erfarenheter! Tacksam för svar



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 325 E36 + M-testa bil



Klart du fastnar för Bmw Inom familjen har vi kört Bmw länge, inte just E36 med övriga bilar är byggda på samma/liknande teknik. Vår erfarenhet är att underhåller man dem bara går du hur långt som helst. Tex en 525 E34 (samma motor och drivlina som i 325 E36) som rullade 30k mil utan att krångla en gång, och en 325 E46 (en modernare variant av samma motor) som rullade 40k utan ett enda fel eller driftstopp. Naturligtvis har fel förekommit på våra Bmws, men inte ovanstående bilar. Pappas nuvarande E46a har till exempel haft problem med en krånglande bensinpump. Inget stort fel kanske men det tog verkstaden orimligt lång tid (2mån vintern 06) att hitta felet (bmw i halmstad är inkompententa) så det blev en del stopp innan felet hittades. Rent generellt är det slitstarka bilar som tål att gå långt och hårt utan att gå sönder, så länge service skötts. Så långmilare är inget att vara rädd för. Dessutom är delarna långt ifrån så dyra som det ryktas om, ofta billigare än tex Volvo och Saab. Dessutom är de billiga att serva jämfört med många modeller, mycket pga att Bmw har kamkedja. Bara att kolla på statistik, Bmw hamnar alltid på topp i ägarundersökningar. Och i kvalitetsundersökningar (fel, driftstopp etc) har de de senaste åren iaf legat på topp tre tillsammans med Subaru och Toyota, Lite från år till år har ordningen ändrats, men dessa märken har hållt topp 3 iaf. Att M-testa bilen är en bra idé innan köp, se helst till att u och säljaren åker in och testar den. Eftersom testaren ofta pekar, förklarar och berättar massa saker som är bra att veta men som inte kommer på papper. På pappret kanske det står "bakvagn, sämre än normalt skick", är du med i hallen får du kanske veta vad det är som inte är i normalt skick Kolla också in www.autopower.se där det finns en utmärkt begagnatguide för E36 modelen och mycket info om Bmw. Så kan du se vad andra ägare tycker och vilka fel som förekommer. Lycka till med köpet av en bil inte ett transportmedel!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka