Köpråd: Subaru Impreza. WRX eller STI ?

Hej! Går i köpar tankar på en Subaru Impreza. Årsmod -04 och uppåt (dock ej nya karossen). Vill vet allt roligt (och tråkiga) fakta om bilen. Vet inte heller om jag ska satsa på en WRX eller en STI e det mycket som skiljer mer än motorn ? E det dyrt o trimma upp tex en WRX så den e jämn med en STI ? Har hört att växellådan e kass på vissa WRX stämmer det ? Ja kom med all info ni har ! Subaru ägare får gärna berätta körupplevelse, service priser m.m Tack! /Kajlie



Svar på inlägget: Köpråd: Subaru Impreza. WRX eller STI ?



hade tagit en sti alla gånger haft både wrx och wrx sti och det är som dag och natt! ja växellådan är inte bra på wrx men det beror på hur man kör


Ja det e ju tänkt pendling men även bana


Sti utan att tveka. wrx e ju t,om slöare än gamla gt.


STI alla dagar hela veckan, du får en 6 petad låda som håller, DCCD, brembo bromsar, stakrare motorkomponenter, större turbo och intercooler, starkare bromsad bakdiff, snyggare yttre och inre osv osv. Skulle aldrig någonsin köpa en en newage WRX, är ju rena gubbbilen jämfört med en STI... Och som föregående talare sa så är en ny WRX slöare än en GT, nästan 300kg tyngre och i princip samma skit under skalet... edit: Hoppas verkligen inte du har planer på att våldta en Impreza på samma sätt som du gjorde med din Hyundai Coupe........


Okej vad är ett rimligt pris för en STI....Säg 04-05 ?


Kanske beror på skicket och miltalet?! En 2005a är lite roligare än en 04 (annan inredning, annan hjulgeometri, andra fälgar ect) och är därför värd lite mer. I dessa tider är väll runt 200k för ett fint exemplar rätt rimligt. Importbilar saknar DCCD (tex den svarta 05an på blocket för lite över 200k)


Jag röstar på STI, å ska du trimma så kanske man inte behöver göra så mycket med en sti. den "räcker" ju ganska långt som den är. Jag har min evo ganska original å det är ju kul det å. Men det skulle ju inte va så dumt med mera ös. Men men. Å det finns alltid nån annan som har mera.


Okej har kollat lite på blocket en STi runt 05 brukar dom begära runt 240-250, det e för mycke tycker du ?


Finns ju alltid prutmån, för ett tag sedan var det en 2006a (mao 2,5 spisen) med 3000 mil i nyskick för 200k på blocket, så 250k för en 05a är rätt dyrt.






STi alla gånger. hade jag varit du hade jag kört till vinslöv (centralt i skåne) och in till subaru affären och snackat med ägaren Stoffe nilsson.han kör rally med subaru och kan precis allt om dessa bilar.Han kör själv privat med en STi -05.gör de så lär du få all info du behöver!


www.impreza.nu ALL info. WRX - WRX STI inte samma bil. Som natt och dag, har ägt 1 WRX och 3 STI. Tänker aldrig köpa en WRX igen


STI verkar ju vara mycket bättre, så även jag röstar på det.


240-250 har du inte sökt ordentiligt då? http://www.blocket.se/vi/20405056.htm?ca=21_s fanns ju 06 under 230 med


Den är en tyskimport och saknar DCCD.


haha va ?!


Ursäkta bumpningen men måste få det klart bara. Det är alltså så att _alla_ svensksålda Sti'er från -03 och framåt har DCCD?


Nej, på svensksålda kom det DCCD 2004 när Petter Solberg Edition kom, 03 har inte DCCD.


har inte stin smidda kolvar och det? eller är det jag som har hört fel?


Jo, på 2l motorena iaf, läste nåt på scoobynet att 2.5l motorn hade nån annan guten historia.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka