köpråd Opel omega 3000 177hk

Tänkte kanske köpa mig en omega 3000 -87 ! Inte världens sexigaste bil men kanske en kul busbil då den har lamelldiffad bakaxel samt en 3 liters 6a.. Nån som ägt en och kan säga vad du tycker om bilen..Mkt krångel , Svårt med reservdelar? m.m MVH / Johan



Svar på inlägget: köpråd Opel omega 3000 177hk



brukar de inte vara typ 205 hk i dom?? eller är de olika på olika årsmodeller? eller har jag helt fel?


Mycket fin bil med ruskigt bra prestanda sett till den "lilla" effekten. Finns 2st 12v sexor i dom, C30NE på 177hk och C30LE på 156hk. 1990 kom 24v sexan på 204hk. Tyvärr rostar dom rätt bra, kolla trösklar, "hundben", skärmkanter bak, inre hjulhus bak och fjäderbenstornen. Golv och balkar kan vara dåliga på endel med. Maskinellt brukar det inte vara några bekymmer. Kan vara ett skramlande ljud i motorn när den är varm, men det brukar oftast bero på kamkedjesträckarn som är en svaghet på denna motorn. Inget farligt. 88 blev LCD displayen standard. Pixelfel och glapp förekommer. Annars en mycket trevlig vagn, kolla gärna min så får du se lite hur dom ser ut invändigt os.v..


Och kolla gärna min så ser du hur den kan se ut efter lite mer galenskap Köpguider finns på min hemsida www.opelomega.se under info, kika där! Annars fick Necrodamus med det viktigaste tycker jag!


24v motorn har 204 hk. Men 177 hk går bra Ganska bra vrid och trevlig motor karaktär.


Rätta mig om jag har fel men har inte 12v lite problem med växellådan? som senare fixades till 24v. jag funderar också på en omega 3000 gillar dom grymt men dom e ganska sällsynta:( MVH// Kimmy


Växel lådan i en 12v är samma som sitter i 2.0 8v fast med annan spränkåpa. R25R28 heter den tror jag. Omega 3000 24v lådan heter R28. Den skall tåla lite mer mos samt att den har hydraulisk koppling. Samma låda sitter i Omega B. Problem vet jag inte om det är med r25:an, mer än att det kan bli skrap om man våldar i växlarna. Tyvärr ganska långa slag så den känns ju allt annat än sportig. Ang. Den nyare R28:an så sitter det en sådan i våran Omega B 2,5. Tycker den känns på ett ungefär likadan som R25R28..


okej va nått sånt jag hade hört med. Tack för ett utförligt svar necrodamus !


Tack för alla svar


Hoppas det blir ett köp av ett stycke tysk kvalitetsvagn;)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka