Köpråd: Lämplig turbo till 1.3 liters motor. Effektmål: 3-350hk

Tjabba! Ja, som rubriken lyder så försöker jag finna något lämpligt turbo aggregat som orkar för runt 300-350hk i en 1.3L motor. Dock så får den gärna klara mera. Gör inte så mycket om turbon är svår att få upp i laddtryck snabbt men ser dock helst att den kommer lite snabbare då jag hade tänkte och köra mest bana men även lite strippen körningar. Ha det gottepåse / Timmy



Svar på inlägget: Köpråd: Lämplig turbo till 1.3 liters motor. Effektmål: 3-350hk



Kolla GT28 alt. GT30. Borde funka bra. Givetvis med vassa kammar och en ordentligt arbetad topp


Ok, tack så mycket. Jo, givetvis allt ska byggas om. Du råkar inte veta någon sida/företag som har dessa aggregat ?


19T fungerar bra på 1.8liter och ger 350hk på E85 utan bekymmer. Antar att du får ladda på lite mer på en mindre motor, men 19T är stryktåligt och borde klara 1.7bar och 350hk utan bekymmer


Jag röstar oxo för Mitsu aggen. Små smidiga som ändå leverretar bra med luft och som tål mycket stryk.


Tål att tänkas på i alla fall. Har också varit lite inne på dom här 18T och 19T


kolla på www.airtune.se riktigt trevliga killar som säljer Garrett turbos, de brukar kunna plocka fram en turbo som passar dina planer.


Ok, tack så mycket. Får kolla upp den sidan.


Det är ju en del som behöver göras innan du kommer upp i 300hk kan jag lova.


Obs. Det finns inga "kammar" däremot en "kam". Jag använder en modifierad 16T från volvo. fungerar fint. Dock uppgradering snart.






1.3l motor? turbo-bubbla?


Oh jo, det vet jag. Men skall samla på mig både pengar och delar nu inför vintern så får vi se hur mycket man har fått ihop sedan. Målet är ju som bara ett mål om jag sedan får lägga mig på 250hk så gör inte det så mycket. Det mesta beror på delarna och pengarna jag lycka få ihop nu under året. Har också tänkt lite på 16-18T men har ev. en turbo ifrån en Evo9a på g.


Nja, här är det fiat för hela slanten.


hmm borde inte MC agg vara idealiskt... hayabusan e på 1,3 och kan ju plocka ur ca 450hk med turbo... utan gigant mod.. men sedan e klart att det finns extrem exempel i drag racing.. hittar inga direkta modell namn men borde inte va så svårt.. fråga mc xpress kanske?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka