Köpråd: Seat ibiza -00 uppåt

Jag vill veta om den bil är något man kan lita på.. Har faktum lite dålig erfarenhet, min morsan hade en Seat ibiza stella 1,6 -01 förut, morsan byta ut den för den var strulig med, det var något med elektorn och fuktigt, den var inne på verkstad ofta men alltid samma sak varje gång, ingen förbättring, kan inte start efter har tvätt bil eller kör i regn...Men det var nog en måndagsexempel som morsan råkade ha köpa... men morsans bästis har en Seat ibiza -97 tror jag och den fungerar hur bra som helst. Men jag funderar på den för att den är billigare att köpa än Polo (6N eller 6N2), Så jag undrar vilken det är bättre att skaffa...



Svar på inlägget: Köpråd: Seat ibiza -00 uppåt



Jag hade en Ibiza 1,6 Signo -00:a för två år sen.Det jag kommer ihåg är att efter -00 så är det VAG-delar i den och att bagageluckan ibland gick i baklås.Knas med nån fjäder i låsmekanismen.Sen var det mer eller mindre standardfel att givaren till yttertempen pajade (om man har en sån).Sitter i ytterbackspegeln. Dessa fel kan man ändå leva med..Det värsta var, som du säger,att den var fuktkänslig.Efter en omfattande felsökning och byte av bl.a. luftmassemätare (i onödan? eftersom felkoden sa att den var kass..:rolleyes ) hittades felkällan.. En fullständigt sönderärgad styrbox!! Såg ut som om den suttit fullständigt oskyddad från väder och vind i alla år, vilket den antagligen hade... Bortsett från detta så var det en bil med mycket körglädje och känsla!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka