Köpråd: Volkswagen Corrado VR6

Hej, är ny här på garaget.org och tycker det verkar vara en bra sida (har varit här förr men inte medlem). Har kollat lite på gamla trådar om Corrado men har inte direkt hittat någon som svarat på alla min frågor. Hoppas det finns någon som kan svara på mina frågor! 1. Skall jag satsa på VR6:a direkt eller börja med en G60 som inte har så fullt många hästar. 2. Hur är det med reservdelar till VR6 alternativ G60? Billigare för någon av dom? Går det att använda tex Mekonomen eller? 3. FÖRSÄKRING och SKATT? Det är ju tyvärr inte bara inköpet som kostar utan även försäkring och skatt. Hur är det det verkligen med e försäkring för en 18-åring med en VR6-bil. Har hört att det blir dyrare bara för det är VR6. Någon som vet om G60 är billigare att försäkra då? 4. Bränslekostnaden: Egentligen vill jag bara veta om den håller sig under 1-liter/mil strecket (Vid lagom körning). Är VR6 billigare i drift än G60? 5. Är det för mycket om motorn gått 24.000 mil för att vara en VR6 eller G60, för kan ju tänka mig att dom inte är snällt körda. MVH// Nicke



Svar på inlägget: Köpråd: Volkswagen Corrado VR6



1) VR:an går ju hårdare, men man får bara sitta 2st i den till skillnad från 4 i G60:in enligt Dn Motor. 2) Ingen aning ^^ 3) Kolla försäkringar på www.sveland.se och på www.atava.se så får du veta. 4) VR6: 10,1 liter/100 km vid blandad körning G60: 8,8 liter/100 km vid blandad körning Efter DN Motor 5) 24.000mil är väl vad jag vet på gränsen till mycket vad jag vet, men det kan säkert ngn annan svara på bättre Länk till DN Motor http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1794


Ang. svaret på första frågan så... det är ju fel. Jag har en G60 och en VR6:a. Inredningen är identisk. Antal personer i bilen är 1 (förare) + 3 (passagerare) och ingenting annat.


Var precis inne på sidan du länkade till och ser att det är dem som har skrivit fel. Det står 2 på antalet platser på Corrado VR6 och det är FEL.. fel av dem.


NickeJ.. du bör nog besöka www.corradoclubsweden.com


jaha okej, förlåt för den missvisande informationen. Tur att någon rättade till det iaf.


På en så pass "gammal" bil är det ju skicket som avgör, inte milen...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka