Köpråd: Saab 9000 2,3T/940 Turbo

Hej! Fyller snart 18 och då vill man ju såklart ha en bil. Har kollat runt lite mellan olika Turbobilar i den tänkta prisklassen och har hittat Saab 9000 2.0/2.3t och Volvo 940 Turbo. Är det en bra förstabil? Hade inte tänkt att göra speciellt mycket med den, kanske chip, Sportavgas och Sportluftfilter. Inom styling inte så mycket häller, kanske nya fälgar sänkning,toning och en liten vinge. Vilken bil är bäst motormässigt? Inte prestandan utan kvaliten. Samt vilken tycker ni är finast?



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9000 2,3T/940 Turbo



lätt val... 9000 utan tvekan...


Volvo 940! Bra kvalite, billiga delar och trimvänliga! Köp ingen Saab iaf, framhjulsdrivet skit med värdelösa växellådor. Hade många Saab inne på verkstaden ja jobbade på innan. Och det va ju alltid nåt med växellådan eller drivknutarna.. Men i övrigt så är Saab fina bilar med MYCKET härliga stolar! Mvh thony:)


klart volvon.. håller möe mer. de e billiga reservdelar OM den går sönder.. volvos motorer e mycket mer slit starka.. o lätta o trimma.. saabs växellåder e inte de bästa heller dom håller inte så länge om man har turbo o sånt.. så klart en 940t. de ska de vara.


9000 är ju snyggare, men en 940 är helt klart bättre kvalité.


940 ltt.. billigare försäkring än 940 turbo.. EXAKT samma motor ( det som skiljer är wg klockan) antagligen snällare körd också! Lätta att trimma till många hästar och kostar inte för mycket i drift.. //SToffe


Själv tycker jag ju uppenbarligen Saab 9000 hehe... Snyggare, snabbare å snålare enligt mig (volvo 940 är för kantig) men alla har ju olika smak... Volvo håller bättre, och har bakhjulsdrift... Beror på vad du prioriterar helt enkelt, väldigt olika bilar på alla sätt och vis.


Köp en 940 med turbomotor (B230FK eller B230FT ltt/ft) från årsmodell 1995 så har du garanterat nya växellådan M90 som kom då. (Eventuellt 94 på 'Turbo'-modeller). Finns inga större fel på dom. Inredningen kan vara lite taskig eller är taskig mellan 93 och 97. Klädseln på dörrsidorna som släppt och börjat korva sig. Antar att det inte är nåt sånt på SAAB 9000. Finns väl mängder med delar till båda bilarna! Blir nog bra vad du än köper. RWD eller FWD är valet.


Egentligen är det väl lite svårt att få ett riktigt bra råd om vilken som är bäst av Saab och Volvo. Saabfolket förespråkar Saab och Volvofolket förespråkar Volvo. Både 9000 och 940 är bra bilar tycker jag, fram vs. bakhjulsdrift är hugget som stucket tycker jag. Ska man välja bil efter drivningen framför utseendet, inredning och känsla? Visst är Saabs växellådor en svag punkt, men det går säkert utmärkt att köra sönder lådan i en Volvo om man ger sig f*n på det. Får väl dock erkänna att marginalen är lite goare i Volvos grejer. (Jämför marginalerna i ett flygplan jämfört med en traktor, alu vs. gjutjärn .) I slutändan är det du själv som ska bestämma vilken bil du vill ha, dock får du säkert många bra tips här på garaget på sånt som du ska tänka på innan du slår till på vald modell. Mitt tips är att prova båda modellerna och se vilken du fastnar för! Jag personligen hade valt Saaben, skönare stolar får du leta länge efter, trevlig karaktär i motorerna och sen är den nog lite ovanligare än en Volvo 940. Men det är bara vad jag tycker...


En 9000 har ju klart roligare kör egenskaper. Trevligare inredning. Klockrena säten. Underbar motor. Snyggt utseende, kanske klenare låda än volvon men vem bryr sig.






har haft en 9000 turbo med trim 60 kit i många år ., och kört på diverse banträffar genom åren aldrig haft några problem med växel lådan . byter olja ganska ofta i och för sig . vanlig motorolja kostar inte skjortan direkt .. hårdare upphängningar för både motor och växellåda har jag haft hela tiden ... men kör lite med insidan så skall det nog gå bra med växellådan på en 9000 för dig . inget större problem ::: eller.. trim 60 ca 240 hk helt ok på en 2,0 t från 88a


saab


Åk ut och prova båda bilarna och jämför sedan, tror du kommer att välja saaben känns lite roligare att köra, men välj en 94 eller nyare så det är kortmotorn. Och gärna en Aero så sköna stolar hittar du inte i en volvo, även rätt bra drag i motorn redan som orginal. Inget fel på volvo, skit bra bilar och den håller säkert bättre än saaben, men man vill ju ha lite kul också Och saaben är rätt billig i delar samt lätt mekad.


Du får en finare Saab för samma peng som du får en 940 för. Tycker väl personligen att Saaben känns lite modernare än 940, inte för att någon av dem känns särskilt nya Och vill du att de ska gå fort ska du välja Saaben. För 15000 har du 280hk. Och vlådorna är inte alls dåliga på 9000, framför allt inte 94 och nyare.


Håller med dig fullständigt, hade lätt tagit 940in.


Ska det vara dom gamla modellerna så håller jag på Saaben utseendemässigt. Men en lite nyare 940 är snygg. Mycket snyggare än den äldre modellen



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka