En volvo 740 kille som vill prova nåt nytt o behöver köpråd

Hej. En köprådstråd till kommer lastat . En kille ja känner har haft sen volvo 740 gl med lite "hemgjort" trim sen han fick lappen. Nu har han haft bilen i nårra år o vill prova på nåt nytt så han har bett mig skriva en tråd. Bilen ska helst va så ny som möjligt men får kosta 30-40 papp Bakhjulsdrift är ett plus, men inte ett måste. Bilen ska helst va en kombi. Är bra om bilen inte är törstig, men ändå går bra. Vill inte ha en bil som måste lagas direkt om man "trampar" ner gasen. Bilen får inte va för dyr att äga, o inte för dyr i delar. Gillar att hålla på med billjud, men vill samtidigt kunna ha plats för annat. Har ni nån ide?.



Svar på inlägget: En volvo 740 kille som vill prova nåt nytt o behöver köpråd



855 t5


Eller en 945LTT. Billig i försäkring och skottsäker. /Göran


Skulle också säga 945. Ett bra steg från 740 och klarar ändå de flesta "kraven".


opel omega?


Alltså!, han vill inte ha nån volvo längre. Utan han vill prova på nåt annat märke. Han har kollat på opel, men tycker att opel och ford = rost.


Det finns ju ett antal tyskar och japanare som är backhjulsdrivna, är det nåt åt det hållet som duger?


Volvos ärkefiende har ju två som passar som handsken på beskrivningen Saab 9000 och saab ng900, turbo modellerna självklart, drar inte mycket, bra med plats (halvcombi), och ljudbygge är inga problem. Enda är väl att det är FWD. Men det kanske är ett lite väl stort steg Audi s4 2.2T Quattro, stabil bil, 4wd, kvalité! Kanske lite dyr, men ändå väldigt mycket bil för pengarna. BMW 525 Touring


Tyska o japsbilar duger säkert. Sen de där med bakhjulsdrift är inte ett måste. Han har kollat på både saab 9000 och saab ng900 samt 9-3 och tycker att dom är intressanta. Men han har sett tester på nätet som har sagt att vägegenskaperna inte är dom bästa alltid, sen är tydigen inte drivlinor m.m dom bästa heller. Och d gör honom lite osäker. Bmw anser han som dyrt (ja har rek. 318 t.o.m men d var negativt). När det gäller audi så är han rädd för d problem som audi har haft mycke av på t.ex. a4. Han har kollat på a6 oxå. Men dom är tydligen inte billiga i varken ägarkostnader lr delar. Ibland är det svårt att rekomendera bilar åt en person som bara har kört volvo


Även om Saab kanske har fått dåligt i tester så skulle jag vilja veta vad 740 får : )






Mercedes-Benz E 220 kombi Opel Astra Kombi


tycker att han ska åka och prova en saab 9000 2.3t, Han förbättrar fort köregenskaperna med ett par sänkningsfjädrar!!


Kan också rekommendera Saab 9000. Vi hade en chippad 2,3 som var jättetrevlig. Driftsäker också för den delen, vi sålde den för ett år sedan till grannen och har därmed kvar visst ansvar för bilen, och hade vi inte varit säkra på den hade vi inte vågat sälja den till någon så närstående. Det var en -93a med 28 000 mil på mätaren. Eller var det 23000? Många mil i alla fall, men inga problem. Framskärmarna hade börjat rosta lite. Vi köpte en dieselbil, annars gillade vi Saaben massor och jag kör den fortfarande emellanåt och slås av hur trevlig den är trots sin ålder och sina mil, det märks liksom inte. // Ellen


Jag vet inte varför. Men jag har hört från flera håll att saab har dåligt rykte. En del bilhandlare tar inte ens emot saab som inbytesbil. Opel har oxå haft ett dåligt rykte, men d är ju inget nytt:). En sak med saab 9000 som ja själv tycker är dumt är att motorn sitter "bak o fram". Inte så lätt att byta den generatorremen inte:D. Jag prata med killen för nårra timmar sen. Han tyckte att japanarna o dom tyska bilarna verka intressanta, men samtidigt vill han reta sina volvoägande kompisar lite .


Det är enbart en myt. Titta på all bilhandlare som sysslar med bilar, du kan nog i 97 fall av 100 hitta en eller flera Saab/ar där. Det där med dåliga rykten, är som sagt abra rykten, volvo har raggar stämpel, sosse container, BMW har turk stämpel, Opel dras med ryktet om rost, Japaner om riskokare, etc etc, det är i många fall väldigt missledande. Dessa rykten uppkommer för det finns många som inte kan dras med tanken att en annan person har en bil som är lika bra eller bättre än sin egen. Vad man ska syssla med när det gäller bilköp är fakta, inte rykten.


Det va inga små krav han har? Om han nu inte gillar nån av dom här bilarna eller märkena så kan han lika bra ha kvar sin volvo. Eftersom han värkar så sjukt nöjd med den.. Men kan ju alltid säga saab 9000 är en jävligt bra bil att köra. Sant att generatorn sitter dumt till men hur ofta byter man den? Hmm sen sa han att bmw va dyrt, Hmm ja du får en tex 325 touring för runt 25-30 tusen kanske 40 om den är fin. Eller en 525 touring bakhjulsdrivna och håller jävligt bra. Drar inte allt för mycket iheller.. Jadu fins massa bilar bara att titta här på garaget eller blocket så kanske han ser nått bra:P.


Hehe. Det låter som att han har rätt stora krav, men själv tror ja bara att ha när ovan inom bilmarknaderna . Själv tycker ja att han måste ta steget bort från volvo'n o vänja sig med att det finns många bra bilar att välja på. Vilka bilmärken brukar ha lågt 2a handsvärde egentligen?. D kanske är lika bra att han letar efter en bra bil för lite pengar så han får en något solig grund att röra sig på .


Jag har pratat med killen igen. Och han tyckte att det var lika bra att köpa en svensk bil för att det ska bli billigare ägar o underhållskostnader. Eftersom han vill prova på nåt nytt så blir det troligen saab pga det inte finns så många svenska märken . Men ni som är erfarna, vilket bil tycker ni passar bäst av 900/9-3 och 9000/9-5?. Båda bilarna har ju sina problem .


Ja o killen har kollat på lite forum, o det ser ut som att 9000 är vinnaren om han ska ha en bra bil för ca 40 papp. Men äre bara turbon som skiljer mellan cse 2,3T o cse2,3t. Isf kanske han kunde köpa en ltt o montera en fulltryckare iställe ifa försäkringen skiljer mycke.


Är inte alla 'svenska' bilmärken uppköpta?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka