Köpråd: Köpa ny bil, Volvo S60 R-Design eller Audi A5?!

Tja Ska köpa ny bil inom kort och jag har fastnat för både Volvo S60 R-Design från 2011 och uppåt samt Audi A5 men vet inte vilken jag ska välja?! Min budget ligger på cirka från 200.000 till 230.000:- Kan tillägga också att jag helst vill ha en diesel och automat ! Har kört och ägt en S60 men det var T3an och den var jag inte så nöjd med jämfört med när jag satte mig i en D3a (Dieseln med 163 hk) som går grymt bra .. Hittills så lutar det åt att jag tar Volvon med tanke på att den känns så bra helt enkelt, skit snygg med diffen bak 2 pipor fin r design front, ratten, mätarna, körglädjen, allt är tipptopp.. Men sen i slutändan så är det fan bara en Volvo!! Man vill ändå ha en Audi.. Audin har jag kört också o den känns jävligt bra också.. De tidigare årsmodellen har dock t.ex ingen Bluetooth strömning samt att ratten är pissful + att den är dyrare! Sen så vet jag inte om den är hållbar ens? Har hört att bensinarna krånglar rätt mycket? Hur är det med diesel motorerna, speciellt 2,0 TDI?? Någon som kan något om dessa bilar? Tips, köpråd? Tack!!!!!



Svar på inlägget: Köpråd: Köpa ny bil, Volvo S60 R-Design eller Audi A5?!



Jag har en V60 D4 R-design 2013 som förmånsbil genom jobbet och jag är nöjd som bara den. Trevliga köregenskaper, snygg utvändigt och inte minst invändigt, bränslesnål osv. Det som är negativt är att jag inte tycker 163hk/400Nm räcker till. S60/V60 gör sig inte förrän det sitter en D5 under huven, gärna med automat. Du bör kunna få en S60 D5 R-design för din budget. A5 är ju en riktigt snygg bil. Innan jag hade V60n funderade jag fram och tillbaka på just A5. Men kom fram till att en Audi måste ju ha quattro, och sen måste de nästan vara en S-line. Sen börjar man fundera på om 2.0TDI Q verkligen gör bilen rättvisa, då får de bli en 3.0TDI istället och sen börjar de kosta pengar. Men beroende på vad du kan tänka dig att offra så är det förmodligen en bil du kommer bli nöjd med. Kan tillägga att jag lagt ganska många mil i en Passat 2.0TDI 170hk DSG 4motion 2013 (samma maskin som i Audin) och jämför man den mot D3/D4 så är plötsligt 163hästarn helt okej!


Eller hur, visst är den fin/grym?! Är det bara jag som tycker att den är lite för underskattad?? Jo jag håller med dig, men tyvärr så har jag krockat en o annan bil för tydligen så har jag nån djävul över mig för så fort jag hoppar in i bilar med lite mera hästar så sker det en olycka.. Så nu har jag fan lärt mig att inte köra bilar med över 200hk för jag har en tendens att trycka på då och göra dumheter..


Om du har problem med att du kraschar bilar kanske du borde ta tag i din körning snarare än att begränsa dig till mindre motorer, de går att få upp 163hästarn i dödliga hästigheter med. S-line är om jag minns rätt ett exteriört och interiört paket som du säger. Exakt vad det innebär får du kolla upp själv. 2.0TDI i Passat 2013 är ganska tyst av sig, när man belastar den lite mer surrar den mest och den upplevs aldrig som speciellt pigg. D3/D4 har ett dovt femcylindrigt ljud som inte alls låter lika tråkigt. Tycker de händer lite mer när man trycker på pedalen med. Kan hända att Audi trimmat till maskinen lite vad gäller ljudbild och karaktär när den sitter i deras bilar, de kan jag inte svara på.


Hahahah jovisst du har rätt måste fan ta tag i körningen Men tusen tack för hjälpen!!! Någon mer därute som vill dela med sig lite tips o råd???


Hade tagit volvon alla dagar i veckan älskar motorerna i dem sen om du följer service schemat så är det nästan inget problem alls med dem medans ja inte är så mycket för en beganad audi. Jag och flera ja känner har just uppfattningen att en del av kvaliten försvinner med garantin hos audi speciellt i V-motorerna.


Jovisst håller jag med dig, volvo motorer är grymma och underbara.. Jobbar på en bilverkstad så jag har hört en del faktiskt om Audis motorer, speciellt om bensinarna och speciellt V-motorerna som du själv nämnde.. Finns fan 2 stycken A6or med motorhaveri på jobbet o på båda är det V6or i, lite lustigt...


Se till att hitta en S60 D3 Aut R-design. Gärna en MY12 om de går då man gjorde lite mindre uppdateringar på dieslarna. Vad gäller utrustning ska du helst hitta en med den större 7" skärmen. Den har bättre upplösning och är såklart större än 5" skärmen som är standard. R-design 2011-2013 finns bara med mörk inredning men de finns tre alternativ på klädsel. Mörkgrått läder, mörkgrått tyg och mörkgrått tyg med ljusa inlägg. Alla tre är R-designklädsel med speciell sömnad. Skulle tagit mörkt helläder alla gånger då tyget i de andra två är såkallad t-tec, jävligt otrevligt material utan riktig premiumkänsla. De bilar med helläder har även läder i dörrsidorna. R-design har även momemtum standard på all annan utrustning vilket betyder att de har xenon, regnsensor, backradar och high performance radion som standard bland annat.


Nu förstod jag inte helt o hållet (pinsamt?) men vad menar du med MY12? Att den ska vara en årsmodell -12 minst?? Jag har ju haft en S60 innan (Årsmodell 12 men tillverkades 2011/08? tror jag.. Hade den lilla 5" skärmen (verkligen jätte liten, absolut inget att rekommendera) och T3 (Jätteseg jämfört med D3) Hade med mörkgrått tyg (t-tec) med vita inlägg vilket var helt okej, när det gäller sätena så är jag inte så kräsen det spelar ingen roll vilken utav dem det blir men det jag FÖRSÖKER hitta för ett bra pris alltså cirka 200.000 - 230.000:- är: Diesel D3 Automat Taklucka Får inte ha gått över cirka 6000mil, fråga inte varför jag just vill att den inte ska ha gått över 6000mil, men känns som att det inte är värt pengarna om bilen gått över det.. 7" skärmen (High performance) och inte för att High performance inte räcker men jag hade blivit överlycklig om jag hitta en med Premium performance då ljud betyder jätte mycket för mig för jag lyssnar på musik konstant Färg: VIT eller RÖD Är jag för kräsen? Tack för svar!!


Inga konstigheter, MY betyder Model Year alltså årsmodell. Din förra bil var garanterat en my12 då nästa årsmodell brukar komma redan i början av sommaren året innan. Du får leta lite. Hittade en klockren kärra när jag sökte snabbt på blocket. Men den har gått längre än vad du vill och den saknar taklucka. Däremot har den en massa annat gött. Premium Sound t.ex. De är som du säger. High Performance räcker till, synd att klaga. Men Premium slår allt. Enormt tryck i kupén. http://www.blocket.se/jonkoping/Volvo_S . 15&w=3






Jaha hehe nu hänger jag med Jo jag har letat som en galning men finns inte just en sådan som jag vill ha för tillfället så ja får sitta o vänta antar jag hehe.. Den du länka har jag kollat på men den har gått för mycket.. Äh får vänta tills det kommer en sån som jag vill ha helt enkelt.. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller va säger man haha


De dyker nog upp nåt ska du se, förhoppningsvis hittar du en som möter dina krav. Hittar du någon lite över din budget så åk å kolla på den och försök pruta lite. Det är fortfarande januari vilket är bilhandlarnas trögaste månad på hela året och kan man pruta så är det nu. Lycka till.


Har kört en A5 2.0 TDi i somras. Det blev inget köp. Känslan av att "sitta på backen" var för stor och det var ett helvete att ta sig ur bilen då den är låg och har stora dörrar. Nu är jag förvisso 40 bast men säger det ändå. Men sen som du säger: En Volvo är just en jävla Volvo... Svårt val där!


Sant. Tack för hjälpen!!


Berätta gärna lite mer!!! Jo den är ganska så låg och coupen har jävla klumpiga dörrar!!! Men sportback/4-dörrars däremot var inte så farlig.. Vad körde du? Coupe eller Sportback?


Det var en kupé. Den var trevlig att köra. Men resten var lite bökigt. Men fin bil. NU kör jag runt i en Prius istället så borde väl hålla tyst... :-)


Kanske ska titta på passat cc senare kallat bara cc http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . 11&w=3 Tycker du får väldigt mycket för pengarna! Finns även i den äldre karossen nästa maxutrustad http://www.blocket.se/halland/Volkswage . 11&w=3 Hade nog hellre satsat på en sådan men sedan är jag lite vw fan


Har tittat på dem också!! Väldigt fin bil faktiskt!!! Men tyvärr inte min smak haha


Hehe okej. Hade nog valt Volvon av de två, men jag hade en V70 d3 automat -13 som lånebil medan min tiguan var på lackering och den var väldigt törstig! Hade svårt att komma på rätt sida av 0,7 men som sagt trevlig motor!


Berätta gärna lite mer, varför hade du hellre tagit Volvon? Jasså? Har kört flera stycken D3or och är man lugn med foten så lyckas man hamna på cirka 0,7L/Manuell - 0,8L/Automat



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka