Köpråd Jetta 2013 HYBRID????

Hej, hur många vet om jettan med hybridmotorn är värd att köpa? pris ca 230 tusen med dsg låda, pdc fram o bak och xenon etc



Svar på inlägget: Köpråd Jetta 2013 HYBRID????



Köp bara köp!


hehe, saken är att jag också tänker precis som dig. Bilen har dessutom rullat 1 mil.m 170 TOTALA Hk har den också. Men tror ni att det finns nackdelar förutom batteriet tar lite plats i bagaget?


någon mer?


Svårt att säga hur pålitligheten kommer vara, men om man kollar på priusen så är det toyotas mest felfria bilmodell så nog är hybrider pålitliga om dom är rätt byggda och underhållna såklart. Batterierna kommer nog bara tappa kapacitet om en 40k mil så jag skulle inte oroa mig för det heller. Har du råd så köp skulle jag säga, hybrider slår alla bilar på förbrukning i stadstrafik där man oftast kör.


Precis matte. Jag provkörde den och jag tycker att den gick jättebra. Speciellt i S läget i Sen så är den mycket snyggare än matlådan Prius:)


https://www.google.se/#q=dsg+problem Jag med de erfarenheter jag har av DSG i flertalet av mig körda TAXIbilar avråder dig starkt att köpa en VWprodukt med en av dom lådorna, den 7växlade har krånglat mera än den 6växlade som även den enligt min erfarenhet är ett problembarn. Avvakta tills VW löst problemen med dessa lådor även om 270000kr låter billigt jämfört med listpriset som börjar runt 310000kr. Vad rekommenderar då jag istället? En Auris HSD eller varför inte en ca2år gammal Prius med Toyotas välbeprövade Hybridteknologi?


Nu har väl inte jetta hybrid en dsg låda? Hur fungerar det med två motorer?


Matte, den har en 7 stegad DSG låda faktiskt. evildan, jag nämnde detta för säljaren och han sa att problemen var mest med den 6 stegade i gasbilarna som kördes som taxibilar, men att problemen inte finns i de andra motorerna.


Jo Jetta Hybrid, har samma 7-växlade låda som sitter monterad i Gaswagen (passaterna som Polis och TAXInäring kört kapitala ras på i några år vilket resulterar i att VW inte säljer till Polis och TAXInäring längre då garantitiden inte hunnit löpt ut blir det gissningsvis för kostsamt för VWkoncernen att byta en så stor mängd lådor och dubbelmassesvänghjul. Varför skulle inte det fungera med två motorer menar du? Elmotorn är monterad på svänghjulet enkelt förklarat, på så vis som i Hondas, Mercedes, Ford, mfl hybrider. Toyota har en annan lösning med planetväxel -mellan- motorerna.






Nu när du säger det så visst är det logiskt att ha elmotorn monterad på svänghjulet, trodde alla körde som priusens system. Sen angående pålitligheten så om de har samma typ av låda så kan det ju finnas problem men hur pass illa det är något som ingen kan gissa sig till, men visst vill man ha en drivlina som är beprövat hållbar så är toyotas den som gäller.


Förresten, Jettan köptes. Kan nu i efterhand säga att bilen är kanon


Gott med lite feedback. Hoppas du är nöjd ett antal år nu då!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka