Köpråd C Klassen (även kallad golfklassen)

Har kollat rätt mycket på olika bilar i den sk. golfklassen det står nu mellan 3 stycken Ford Focus mk 3. Trevlig bil att köra, trevlig bil från sidan och baken men framänden är rent av ful. Inredningsmässigt är den trevlig, dock känns det lite mycket knappar och jag är lite osäker på interiören, men jag antar att man lär sig vilken som gör vad under tiden. Ganska tyst och trevlig bil. Dessutom 5 års garanti. Dessutom är det mer säkerhetsgrejer i focusen. Samt såklart att man kanske bör väga in en första plats på dekras lista över bilar med minst fel. Dock sträcker sig kampanjen tydligen bara tills sista september och riktigt så fort tänkte jag inte köpa bilen. Men det finns begagnade MK3 focusar, här för ungefär samma pris de har mer lull och starkare motor (125hk), den nya har 100hk Seat Leon mk 3. Kostar just nu ungefär samma som Ford focusen med liknande utrustning, det är kampanjer på bägge bilarna. Dock sträcker sig Seats kampanj ända till nyår. Klart snyggast av dem tre, trevlig att sitta i och den känns bra mycket bättre interiört än focusen inte lika plotrigt om ni förstår vad jag menar, och kvalitén är känns hög mycket sådan där lite mjukare plast om ni förstår vad jag menar. Utom just i mitten, mycket ytor att lägga saker på och ja spanjorerna verkar ha fått till en jackpott. Dock har jag inte provkört Leonen då demobilen var på utlåning, plus för 3 års fri service. Om den finansieras genom Seat. Dessutom har jag kört en golf sedan 2003. Det gör att jag känner mig hemma i VAG bilarna. Opel Astra också trevlig men mycket knappar i den med, men som sagt jag tror man lär sig vad alla är tillför så småningom, finns även ett par fina begagnade exemplar här. Snygg utifrån är den. Känns riktigt bra alltså högkvalité inuti. Har dock högre vindljud än t. ex focusen, och komforten är inte riktigt lika hög. Andra jag kollat på är: Kia Ceed, och Hyundai i30, den är snygg. okej inredningsmässigt, dock känns kvaliten inte riktigt i klass med tyskarna/amerikanen, har 7 års garanti fast egentligen är det inget som talar för den mer än det, Sedan vet jag ett par personer som har förra modellen av Ceed och den är nästan mer på verkstaden än vad dom har den hemma allt har krånglat typ. likadant med Hyundai i30 sämre komfortmässigt än både golf och focus och mycket tråkigare att köra. VW golf, bra bil rätt igenom men den är tyvärr lite för dyr om nu inte VW drar en kampanj längrefram på runt 20-30% och utseendet humm nja finare än focusen är den dock så tycker jag väl att den är lite tråkig. Dessutom regnar det in i Golfen, kan det även göra i Seaten men hittills inga rapporter om det i seaten, länk till info om regn problemet http://www.automotorsport.se/artiklar/n . du-drabbad Någon modell jag missat? Någon som är ägare till de tre jag tänker på och kan säga något om dem?



Svar på inlägget: Köpråd C Klassen (även kallad golfklassen)



Vem kallar dessa bilar för C-klassen? vad är då B-klass bilar och A-klass? vad finns över A-klassen och vad finns under C-klassen?


Trodde C-klassen hörde till mercedes, men tydligen så finns det fler c-klasser.


Det är ju storleksklassningen som det handlar om. http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification


Skoda fabia är väl i den klassen.


Först alltså C klassen står för Compact car. De bilarna som är mindre heter City car (typ Aygo) och Super mini (typ Fiesta, Polo).. Så compact car är dessutom tredje minst Tänkte att eftersom garaget är en bil sida skulle säkerligen någon påpekat att det inte heter golfklassen men det blev tvärtom. Skoda Fabia är nog i storleken under tror jag, Skoda Octavia är väl deras "golf" men den är dock större än en golf.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka