Köpråd: Till en som har tummen inkörd i handen

Är jävligt sugen på en Nissan 300zx (eller liknande bil). Men jag kan verkligen nada om bilar, fylla på spolarvätska är pretty much it. Tyvärr den nivån jag ligger på. Så kan jag ha en sådan kraftfull och gammal bil. Misstänker att sannolikheten är väldigt stor att om jag köper en 300zx så kommer den gå sönder rätt ofta, eller? Och om/när den nu går sönder kostar det mer att laga en 300zx än bilen jag har idag (Audi A3 2006 140hk). Har sett att det finns trimmade 300zx med ~500 hästar till typ samma pris som orginal. Är det mycket säkrare för mig att köpa en orginal än en trimmad? Tacksam för svar och tips



Svar på inlägget: Köpråd: Till en som har tummen inkörd i handen



Man brukar ju säga såhär: Billig, pålitlig, snabb. Välj 2 Ska du köpa en trimmad bil så får du vara beredd på att betala väldigt stora summor ifall något gå sönder. På en bil som har 200 hk från början och som är trimmad till 500 hk så finns det inte mycket delar som är original i motorrum och drivlina. Går något sönder och en verkstad ska laga det åt dig så kommer mycket tid gå åt till att felsöka och ta reda på vad det är för grejer som sitter på bilen. Sedan så går en trimmad bil sönder oftare än en originalbil. Så ja det är mycket säkrare för dig att köra original. Då kan nissan verkstaden utan problem felsöka och reparera. Ska någon reparera en trimmad bil som inte är den som byggt bilen så får det vara duktiga mekaniker. Firmor som typ LMR kan säkert göra såna jobb men då får du vänta länge på bilen och det blir dyrt.


Kan du inget och har ingen vän som är väldigt snäll och ställer upp så köp ingen gammal sportbil. Den kommer ge dig mer huvudbry och ilska än glädje. Jag förstår lockelsen men bespara dig bekymren.


Har du intresse av att lära dej att ta hand om din bil, mecka osv? Om du har det kanske du ska börja i andra änden och leta upp en klubb för entusiaster i din närhet. Kolla upp om de har gemensamt garage, tålamod med nybörjare samt om du känner att du har råd med allt omkringgrejs (nya delar, del i garage, kanske betala lite för tjänster osv) och bestäm dej därefter vad du vill ha för bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka