Köpråd: Verktyg.

Börjar inse att det säkert behövs en del verktyg nu när vi ska skaffa bil. (gissar att man inte kommer så långt med en billig skiftnyckel, en hammare och bitsmejsel). Så vad behöver man för grejer om man ska klara de enklaste sakerna med bilen. Utgå från att jag inte har en aning om vad torx, 1/2" och liknande saker betyder. Så länka gärna till sakerna och en basic kurs i vad de används till.



Svar på inlägget: Köpråd: Verktyg.



CoCraft funkar klockrent. Billigt och med relativt hög kvalité. Jag har använt detta setet i snart ett år på bilen min utan något strul: http://www.clasohlson.com/se/Verktygssa . r408170000


Har själv kört på denna som "ta med mig när jag ska skruva på något annat ställe än hemma"-sats; http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . ada-71004/ Har fungerat alldeles ypperligt. Kanske inget kit om man planerat att skruva "7 dagar i veckan" men ja, som "bra sats att börja med" är den kanon skulle jag säga. En fördel är att nedre "lagret" utan problem plockas bort o då har man plats till "andra verktyg" som inte ingår, om man nu behöver det. Kittet viktordaher länkade till ser inte heller dumt ut som just "bra början"-kit


Kommer ge förslag på en bra grund att börja med, så kompletterar du sedan efter hand. Biltemas verktyg håller bra kvalitet om du väljer dom med 10 års garanti. Jag har hobbyskruvat rätt mycket med bilar och inga av mina biltemaverktyg har gått sönder, och då har vissa misshandlats rätt mycket. En verktygssats med hylsor, fasta nycklar, skruvmejselbits osv http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . ats-10120/ Tänger http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . ang-12106/ http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . ang-12107/ http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . are-12102/ http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . ang-12456/ Skruvmejslar http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . -st-12515/ Slägga/plastklubba http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . are-20148/ http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . are-20709/ Givetvis finns det många andra både sämre, likvärdiga och bättre verktygstillverkare. Dock är jag övertygad om att dessa verktyg kommer hålla bra för dig som hobbymekare.


Är det 10års garanti på den verktygssatsen också? isåfall tycker jag att den ser väldigt prisvärd ut.


Jag resonerar såhär: I grunden köper jag en hylsnyckelsats på Jula eller Biltema, de håller i all framtid för hobbymeken, men just de vanligaste verktygen jag använder mycket dvs 10mm, 13mm hylsa, spärrskaft köper jag dyrt. Med det i grunden kommer man långt. Garagedomkraft och fälgkors bör man ju ha. Sedan är det inte mycket mer man behöver faktiskt. Allt eftersom man ska göra något så kanske man upptäcker att man behöver köpa något verktyg och då tar man det då.


Det är faktiskt mer än jag kommer ihåg, ett "bra tag sen" jag köpte den


Den där verkar ju smart. Smidigt med allt i ett.


Vissa delar (speciellt under bilen) sitter fast förjävligt hårt p.g.a. rost, korrosion, smuts etc. Med en större hammare kan man oftast knacka loss dessa delar. Men du var intresserad av de enklare sakerna... så dessa två satser bör räcka hyffsat bra:http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . lar-71026/ och http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . lar-71022/ sen kan det vara bra att ha en kniv och polygrip i bilen också.


Ahem...






Hammare/slägga lär behövas ofta med andra ord. Jag är inte precis känd för att vara stark (inte min man heller för den delen). Kniven har man till att avbloda alla rådjur man kör på så man kan göra middag av dem. Satserna verkar ju bra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka