Köpråd: Volvo V70N första generation 200

Vad är det standard fel på dessa bilarna? är en 2,4t jag är sugen på. Vet att torkar motorn bak gav upp på farsans 03 som hade gått 13 000mil, har även hört att belysningen till instrument panelen slutar lysa. hur är dom rost mässigt? Tack på för hand



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo V70N första generation 200



Rost bakom stänklapparna fram har farsan på sin, -00a med 18k mil. Annars är de la lugnt på den biten.


Morfars V70n 2.4t börja väl rosta efter ca 8 år i bakskärmarna, normal skötsel sedan ny (han köpte den ny år 2000, börja komma rost i bakskärmarna runt 2008-2009) Men i det stora hela skulle jag säga att bilen har bra rostskydd, i alla fall exteriört, hur den ser ut under har jag ingen aning om. Fel i stora drag sedan ny för ganska precis 13 år/ 23k mil sen. -Gasspjället. Gick på garanti då bilen va kanske 2 år gammal. Bilen kunde fortsätta i säg 70km/h även fast man släppte gasen, ibland gick det tvärt om inte att gasa med bilen och den stod still. -Handbromsbackar. Slitytan lossnade från backarna och blockerade ena bakhjulet (efter ca 11.5år) -Luftmassemätare. efter 12år (troligtvis var denna paj, då symtomen försvann efter byte, orolig tomgång samt dog ibland på rödlysen etc) Efter några månader återkom en liknande symtom, bilen lämnades iväg på verkstad, minns inte vad dem gjorde man kan ha varit byte av tändstift och nått annat så blev den frisk igen. Kort och gott: förutom drygt 350-360k:- i värdefall (ny pris ca 385k med 17") Så har det varit en billig bil att äga, bara byte av slitvaror och service i princip.


de måste ju finnas hur många köpråds trådar överallt ang v70n bara att googla.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka