"KÖPRÅD" Bmw e34 eller e30?

2000? är ungefär 20000-25000 kr. Kan man jämnföra den med en e36 med 140hk vid start. Kan det vara något annat än kopplingens trycklager som är fel när den inte är besiktad.??



Svar på inlägget: "KÖPRÅD" Bmw e34 eller e30?



2000 euro är ca 18000 kanske lite mindre än det också men det är ändå ett högt pris för en e34 med svenska mått mätt, hur prisbilden i finland ser ut vet jag inte. Med tanke på att den är obesiktigad så är det jävligt dyrt faktiskt e34an är ju trevligare som brukis + att den relativt långa hjulbasen gör den väldigt stabil när du åker på bredden. en e30 är som sagt en väldigt busig rolig bil, lätt i häcken och relativt pigg http://www.findit.fi/sve/search/413640.htm skulle nästan vilja påstå att den är ett bra köp, börjar bli ovanliga nu


Svårt att säga det händer att bilar blir ståendes utan ett enda fel på dem bara för att ägaren har ont om tid eller ork. Men det kan finnas fler fel det kan man inte veta för ens man tagit en titt på den om ens då, med svenska mått är den dyr å andra sidan kanske BMW E34 står lite högre i pris hos er än i Sverige? Jag hade försökt besiktiga bilen innan ett köp, är den felfri bortsett från kopplingen ser jag ingen anledning att protestera?


Generellt sett är bilar klart dyrare i Finland än i Sverige. //Brådhis


E34 tycker jag personligen är en hel trevlig bil! både glida och leka med!


E34 är en på alla sätt bättre bil än E30.


Jag har haft ASC+T på alla mina 540 och det har räddat mig många gånger. Dels vid halka men även vid "aktiv körning" där min bak som stog som aktern på ett sjunkande skepp hade en tendens att fara iväg vid kraftiga G-krafter:)


Hmm. Nu körde jag inte min 540 vintertid, kan tänka mig att det hjälp där. Å andra sidan har jag spenderat mycket vinteråkning bakom ratten på en Volvo 940 (inga hjälpsystem). Och det har gått utan problem. Däremot hade jag aldrig problem med min 540 på sommaren - även om jag körde som en idiot för det mesta.


Jag säger E34 jag med, har haft en och saknar den, sålde den för att det var en automat, visst är det bekvämt med automat, men på en bmw ska det va manuell tycker jag. Får du tag på en fin E34 så klipp till. Tänk på att du ska ha M50 motorn, kolla så vattenpump och termostathus är bytt. Om inte, gör det ganska snart. Bättre va hemma och byta detta än kanske va långt hemifrån och bilen börjar koka pga sprucket termostathus eller att skovelhjulet på vattenpumpen gjort sitt. Titta på bussningar och leder i framvagn då det är ganska tunga bilar och det slits hårt, samt silentblock i bakvagn. Bortsett från detta är det skottsäkra motorer, sköna att köra långt i, kraften finns där om du gör en omkörning, vill du leka lite går ju det med fast de är ganska stora. Finns vanos på den du kollar på så lyssna efter tickande från den, har hört det kan va ganska dyrt att reparera/byta dessa, men samtidigt förespråkar jag den med vanos då bränsleekonomin blir lite lägre samtidigt det gör lite mer kraft på lägre varvtal och följer varvtalet uppåt. Som sagt är jag själv ute efter en E34 då jag saknar den, trevliga bilar och säkra. Lycka till P.S Naturligtvis ska du ha 525:an då 520:en blir att kännas lite klen


Tackar för alla svar. Men finns det någon vänlig själ som vill berätta ungefär vad trafikförsäkringen är på den per år??. Så som jag förstår det så går det att ta och sladda på torr asfallt en solig sommarkväll om man så behagar, eller ....?






...och rostar 5 seriens bilar eller är dom vaccinerade mot det...??



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka