Köpråd: Skoda octavia

Hej, håller på att kika på pendlarbil för runt 10-15k. Har hittat några skoda octavia och de är kort sagt orimligt billiga:http://www.blocket.se/alvsborg/Skoda_Oc . 16&w=1 http://www.blocket.se/alvsborg/Skoda_oc . 16&w=1 De har inte gått jättelångt, är inte jättegamla, verkar inte rostiga... Är de verkligen så dåliga? Var är haken?!



Svar på inlägget: Köpråd: Skoda octavia



Praktiserar just nu på en skoda verkstad och enligt mig finns det ingenting alls att gnälla om så länge dem har skött servisarna och sånt så går dem det största problemet är väll att folk i allmänhet förknippar skoda med skit bilar medans det faktiskt är tvärt om.


Hej Min första bil var en Octavia 1,6 glxi -98. Det var en billig bil som mestadels bara tankades och kördes. Hade bilen närmare 2 år, och utöver service så fick jag byta luftmassemätaren. Tydligen vanligt fel enl. verkstad. Men annars var det bara att åka. Lite negativa saker. Den är ganska stötig och har hårda stolar. Ganska bullrig. Väldigt trångt baksäte. Men väldigt stort bagage i förhållande till bilen. Varvar 3500-4000 mellan 100-130. Kan inte säga att jag brydde mig så värst mycket vad bilen drog. Men uppskattar till ca 0,75 l/mil. //Skytt


Hmm, låter som att den varvar rätt högt... Och jag kör nästan bara motorväg. Min nuvarande bil drar runt 0,85 fram och tillbaka till jobbet så det skulle ju helt klart bli en förbättring dock.


Octavia var väldigt billiga när de var nya så det är väl inte konstigt att de har hamnat under 20.000:- på femton år? Tvärt om, kolla vad motsvarande japansk bil (Nissan Primera, Toyota Avensis med flera) är värda idag med tanke på vilket gott rykte de har och vad de kostade nya, eller SAAB för den delen från vilka en 9-5 kunde kosta tre gånger så mycket som en Skoda men inte är värd mer idag. Gamla Octavia verkar vara hyfsat populära och är inte orimligt billiga sett ur den synvinkeln tycker jag, det är inga dåliga bilar men inte heller det roligaste du kan köpa. Som bruksbil borde den fungera väl?


Dock så finns det 2 olika 1.6 motorer till den där karossen så det där med varvtalet och bränsleförbrukning stämmer inte med alla bilar.


Jag åker Octavia kombi diesel-98, med 1.9 tdi /89hk. Helt okej åkbil för dom pengarna. Står VW på dom mesta grejerna så det känns som att det är enklare variant av Golfkombin från motsvarande år. Skytt fick med det mesta i sitt inlägg här ovan tycker jag, dock varvar min ca 2000 vid 100km/h. Snittar 0.42 milen vid ca 90 km/h på landsväg, 0.56 blandat.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka