Köpråd: Billig bensinsnål bil

Halloj! De är så att jag är ute efter en bensinsnål (04.-0.6) och driftsäker bil som jag kan ha som pendlingsbil. Det jag kommer köra är ca 2 mil/dag för å ta mig till o från skolan, och sen blir de nog en resa på 60 mil ca 1 gång i månaden för att ta sig till hemtrakterna. Min budget ligger på max 20 000:- och jag har googlat runt i hopp om att hitta nåt vettigt och dom bilar som jag har kommit fram till är: Fiat Punto Nissa Micra Skoda Fabia toyota corolla Honda civic Peugot 206 Min fråga är väl egentligen vilken som rekommenderas mest, eller finns de nån annan bra bil som jag har missat? Då ja inte heller kan så mycket mer än att byta lampor, däck etc så vill ja ha en som krånglar så lite som möjligt och även att den ska tåla vintern utan problem då ja bor i norra Sverige och inte har nån tillgång till varm garage heller. Mvh// Andreas



Svar på inlägget: Köpråd: Billig bensinsnål bil



vw polo?


Denna kanske? Ful som styk, man åker obekvämt och osäkert men billigt går den http://www.blocket.se/alvsborg/Lupo_1_4 . =4&w=3


Kollade lite på den där lupon med, men tycker den ligger för långt bort De bästa skulle va å få tag på en som ligger norr om Stockholm så jag slipper fara genom hela Sverige, då jag bor kring Skellefteå


En Ford Fiesta kanske ? Har bara positiva saker om Fiesta förutom rost som gärna vill komma och hälsa på. Far min har en 2001 och den kör jag på under 0.6Liter/milen.


Jag tror inte på ditt mål med förbrukningen tyvärr, eventuellt att du komma ner till runt 0.6L/mil men inte 0.4-0.5L/mil med de modellerna. Det är bättre att räkna med 0.7 och bli positivt överraskad än tvärt om, och i högre fart blir små bilar med små motorer och låg utväxling törstiga tänk på det om du mest kör lands/motorväg!


Finns de nån av modellerna som man ska akta sig för mer en de andra? Nån som är känd för att krångla eller lätt bli rostig, eller vice versa. Nån som är mer känd för att vara "odödlig"?


ford fiesta eller ka med 1,3 liters motorn


Jag hade nog kanske satsat på en lite större bil. Kanske Nissan Primera. Stort plus är kammkedja när du ske serva. Som Rquired skrev, liten motor dricker nog inte 0.5 pga utväxling och att den varvar högt på 5ans växel(anstränger sig att hålla farten) Så en 2.0a hade nog varit perfekt, du ligger stabilt på 0.6-0.7 och har mer utrymme i bilen för vänner etc... Bara en tanke dock..


Jag köpte en Toyota Yaris åt min sambo, den är vi båda väldigt nöjda med. Bilen körs cirka 2 mil landsväg och 6 mil motorväg varje dag och dess snittförbrukning har hittills varit 0,52 L/mil, vilket är imponerande för en bil som är 12 år gammal. Bilen har kamkedja, vilket är trevligt. Lupon hon körde tidigare gick precis samma sträcka och kördes på samma sätt och dess totala snittförbrukning var 0,69 L/mil. Dessutom krånglade den i stort sett hela tiden, det var därför jag sålde den och köpte yarisen i stället.






En Honda Civic kan jag verkligen rekonemdera, drar väl runt 0.5 och går helt ok


Jag kikade på ett par sådana från tidigt runt 2000 när jag skulle byta ut lupon. När jag öppnade huven på civicen insåg jag att den lär vara extremt lättemekad, vilket är ett stort plus. En Civic ska man dock inte behöva meka speciellt mycket med, misstänker jag. Anledningen till att det inte blev affär var att både jag och sambon tyckte att civicens design invändigt känns som att den är 20 år äldre än bilen. Dessutom är den oerhört burkig, även jämfört med många andra japanska bilar från samma period. Annars är den trevlig att köra och säkerligen billig att äga



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka