Köpråd / Felsökning : Volvo 850 T5r -96

Hej! Ska åka och kika på en 850 T5r imorgon, grejen är att den har 2st 2or från besiktningen. Detta kan väll bero på enheldel grejer, men låter la som lambdasonden / avgasläckage? Tycker det är konstigt då dessa 2or säger imot varandera om jag fattat rätt, den enda säger den går för fett och den andra för magert? ( Rätta mig gärna om jag har fel) Förövrigt, är 21500:- För mycket att betala (visserligen bvsa i annonensen) för en t5r tysklands import som gått 22000 mil? (med tanke på 2orna). Säljaren verkar inte så kunnig, då hon inte ens visste om det var en 2.0 eller 2.3.... (det är 2,3). Hon sade iaf att värdena var co2500 = 7.0 och lambda låg på 0,9 har jag för mig hon sa... Tacksam för svar snabbt!



Svar på inlägget: Köpråd / Felsökning : Volvo 850 T5r -96



om lambdavärdet är 0,9 så går den för fett


Okej , så bilen går för fett på tomgång , då antar jag att lambda lampan borde lysa? Kan det vara lambdasonden som är knasig? För co2500 på 7,0 är rätt så högt över gränsvärdet.. Blir min första 850 så tips är välkomna!


Mitt tips leta reda på en annan 850 t5 istället på tok för högt pris, du hittar fina bes exemplar för halva priset utan större problem


Okej , men vad skiljer T5r mot vanliga t5 då? bara laddtrycket? Mvh


Mot en 850 T5 och en T5-R så äre styrboxen som skiljer sig vad jag förstått, och sen äre oftast mindre utrustning i en vanlig T5a Jag hade turen att hitta en vanlig T5 som antaligen är fullsmetad med allt utrustning förutom dimljus. på en riktig R så äre lite andra saker som skiljer i motorn


Okej , var ganska mycket utrustning och lulllull i denna därför jag blev lite intresserad... Tänkte om det var lätta 2 or att släcka , typ lambda sond .. om man ska spekulera lite , vad tycker ni det låter som?


t5-r har ju bla mocca/skinninredning, Har 855R stolar i min 850, tycker dom känns mer skålade än org stolarna som var i enbart skinn också. Är det en t-gul så kan det vara värt att pruta ner den lite iaf och ev köpa om du har intresset och kunskap


Nja det är en grön , intresset Har man ju för att pilla lite , sen om det är någon styrbox/ lmm/ lambda sond Har man ju kunskapen , värre om det skulle vara något med ventilerna etc... om man skulle bjuda 18k kanske det är värt en chansning


Då är det bättre du köper min T-gula, Ligger också ute på annons i Örebro län och den är nybesiktad och nyskattad. Ring mig om du är intresserad så får vi ordna nåt bra. MVH Christoffer.






Så varit och provkört den , ryckte som fan kall, vart lite bättre varm... gav 15000 i bud , dom gick som lägst 18.... så får se om dom blir av med den Kan ju gissa på lmm iaf , satt ett ruskigt gammalt sport luftfilter där.. Betedde sig precis som min 940 ltt när lmm pajja på den.. Edit: sedan på förra besiktningen ( då detta var ombes) så hade dom slagit i k-sprit för hc var högt sol fan med (detta försvann när dom slagit i k-sprit på ombesiktningen...)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka