Laga rost

Laga rost innan det blir försent eller rostskydda din bil för att förebygga rostangrepp. De flesta bilmodeller blir bättre och bättre när det gäller rostskyddet, men samtidigt verkar det som att en del bilfabrikanter minskat ned på mängden rostskyddsmedel när man infört galvaniserad/förzinkad plåt på rostkänsliga ställen.


Undvik spillolja
Det är viktigt att behandlingen görs med produkter som inte skadar fabrikrostskyddet. Anlita endast företag som finns inom de etablerade rostskyddskedjorna. En del företag erbjuder en billig behandling med spillolja, med vi rekommenderar inte detta. Det finns några bilimportörer som inte accepterar någon form av efterbehandling för att garantin skall fortsätta att gälla. Kontrollera vad som gäller med märkesverkstad.

Motverka rostangrepp
Det är viktigt att zinkskiktet är tillräckligt tjockt för att stå emot rost. Generellt kan man påstå att de flesta bilar skulle behöva en kompletterande rostskyddsbehandling några år efter inköpet. I alla fall om du räknar med att behålla bilen flera år efter det att rostskyddsgaranti gått ut (sex år på de flesta bilmodeller). Om du byter bil inom fem till sex år kan du däremot inte räkna med att få tillbaka pengarna för behandlingen i form av ett högre inbytespris.

Vaxa regelbundet
En viktig del av rostskyddet är bilens lackering. Regelbunden vaxning och bättring av skador är det enda som fördröjer den typen av rostskador

Anlita en expert!
Boka verkstadstid eller en tid för bilservice hos Mekonomen. Med över 500 verkstäder i Sverige så kommer du alltid att hitta en verkstad nära dig. Eller varför inte handla reservdelar och biltillbehör online och får dem skickade inom 1-2 dagar!

« Tillbaka