solfilm på bakrutan?

tjena jag har försökt använda sökfunktionen här men lyckades inte så bra... jag har tänkt att lägga solfilm själv, har läst en hel del om hur man gör o så MEN hur gör man med bakrutan? Det står ingenstans... ska man ta lös det? Jag vill tona min merca... tack på förhand



Svar på inlägget: solfilm på bakrutan?



de är enklast och blir bäst om du tar bort den, blir så jäkla krångligt om man ska va inuti bilen och hålla på..fast kan va andra som har bra tips, men de är mitt råd iaf


Att ta bort rutan kan kännas som mycket jobb, men TRO mig det är värt det! Har tonat rutor på en del bilar och resultatet har inte alltid blivit det bästa då vi inte har tagit bort rutan. Men med rutan borta har det ALLTID blivit 100% Det blir så mycket lättare då det ligger platt samt att du då klarar dig helt ensam, annars behövs det oftast någon som håller lite här å där. Lycka till!


du hittar en tillräckligt bred film för bakrutan som du värmer med värmepistol uppe o nere ej på sidorna (försök hitta någon polare som vet hur man gör) annars tar du remsor ca 20-50 cm breda (beroende på hur välvd rutan är) och lägger skarvarna över värmeslingorna sen när du har satt dit remsorna och innan det har torkat lyser någon utifrån med en stark lampa så du kan skära med en riktigt vass kniv (brytkniv el rakblad) antingen precis under eller över värmslingan.


tackar för alla tips!!! Har bestämmt mig att ta lös bakrutan


Har du en rund bakruta, kommer d bli svårt at tona själv


hoppas du vet vad du håller på med så du inte förstör den. hade fakiskt inte hört om någon som tog bort bakrutan för att tona den förens nu men har du den lös så lägg den inte bara ner utan du måste ha lite lutning så vattnet o dammet rinner av annars får du massa damm kvar och det kommer se riktigt illa ut.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka