Volvo S40 Fas 1 front på Fas 2a?

Hej! har en volvo s40 03a (fas 2) som jag lyckats krocka med ett mitträcke. Tack vare detta behövs en liten renovering av vänstersidan på bilen men då jag inte är särskilt noga med bilens utseende längre tänkte jag köpa billigast möjliga delar (oavsett färg). Efter lite letande upptäckte jag att det finns betydligt fler reservdelar till fas 1:orna och tänkte därför ifall att man skulle kunna använda dessa på en fas 2a? De delar jag vet att jag behöver byta är vänster framskärm, stötdämparen fram, baklampa vänster samt strålkastare vänster. Strålkastaren blir dock troligtvis en fas 2 men kan ändå vara bra att veta! Går det att använda sig av fas 1 delar där eller är det någon skillnad på utformning, infästning m.m.?



Svar på inlägget: Volvo S40 Fas 1 front på Fas 2a?



Stötdämparen skiljer mellan fas 1 och 2 .... Det andra är vell mest estetiskt?


okej, går inte att få den att passa alls? framskärmen är såpass intryckt att blinkersen inte passar så den behövs också bytas och baklampan är ju ingen större svårighet att byta så kan ju lika gärna göra det med!


jag är inte helt hundra på stötdämparen... Men framskärmen från en fas 1 är smalare och har en list runt skärmkanten , bakljuset är inte klarglas som på fas 2 orna.


framskärmarna skiljer mellan fas 1 och 2, blinkersen är längre på fas 2 och fas 2 frontspolern passar inte mot fas 1 skärmar. Det går att byta hela fronten mellan faserna men då behöver du byta allt på andra sidan med. Så även om du inte bryr dig om utséendet så skulle jag bytt till fas 2 delar. Bakljusen passar som sagt men då kommer du ha olika utséende på de båda sidorna vilket skulle se väldigt lustigt ut.


okej tack för hjälpen, får leta upp fas 2 delar ändå





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka