Kabelberäkning efter powerblock, samt jordpunkt.

Halloj ! Fråga 1:Har en fundering på kabelberäkning efter powerblocks (strömfördelningsblock), eftersom jag gett upp mitt 5-kanaliga, där kabeln gick "rakt" in från batteriet. Är det att jämställa powerblocket med att det "är" batteriet. D.v.s, kan/ska jag beräkna arean till stegen efter blocket ? t.ex. 1 meter kablel till steget = beräkna lika som att steget är 1 strömmeter från batteriet ? Orsaken till frågan är att det är svårt att hitta block med stora utgångar... fråga 2. Vilket är att föredra på jordsidan. powerblock med en jord-anslutning, eller 3 kablar med samma jordpunkt, eller sak-samma ? Tacksam för svar innan jag ska handla idag



Svar på inlägget: Kabelberäkning efter powerblock, samt jordpunkt.



Fråga 1: Ja, du kan beräkna som att steget skulle sitta 1m från batteriet. Då behövs inte lika grov kabel som om du skulle dra 5m kabel. Om kabeln från blocket går direkt till steget utan att passera igenom någon metallvägg eller liknande, så är det inte nödvändigt med en säkring på den kabeln. Fråga 2: Jag skulle ha valt ett powerblock med jordanslutning istället för 3 kablar som ska sitta på samma ställe, risken för glapp blir större när man sätter flera kabelskor på samma fästpunkt. Alternativet är att sätta alla 3 jordkablar separat nära varandra vid samma plåtyta. Det är min personliga åsikt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka