Rubbing för metallic lack?

Finns det rubbing som är lämpliga för metallic lack? Men vad är det som händer om man använder t.ex sonax rubbing på metallic lack? Har nämligen en repa som är ganska djup (tycker jag iallafall, ingen tvättrepa) och jag irriterar mig som fan på den och vill inte se den varje dag. Sedan har jag duttat med färg i stenskotten och det blev lite mycket färg på vissa ställen.. Blir det bra om man kör med rubbing för att det ska bli mindre synligt? Eller räcker det med polish för att få bort repan och färgen? Ska man helst göra det för hand om man inte har en polermaskin som har justerbart varvtal? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Rubbing för metallic lack?



Jag kan inte direkt tala om vad det är som händer om du kör rubbing på metalliclack faktiskt... Jag tror att Turtle Wax har någon produkt som heter typ Metallic Rubbing... Men det rimmar illa i mina öron! Jag hade nog försökt gnida efter behag med polish istället! Är repan alldeles för djup så låt en lackerare titta på det! De brukar kunna lösa de flesta problem faktiskt...


Det är just därför jag inte vill ha något med lackerare att göra. Det var en lackerare som gjorde denna repan men vägrar acceptera att det är han som gjorde det. Har inga bildbevis heller så får bara bita ihop och försöka fixa det själv.


Kom igen, ingen som vet något om rubbing till metallic?


Tyvärr tror jag inte att det går att varken polera eller rubba bort repan själv, det hade kanske varit lite lättare om du hade haft en vanlig solid lack (topplack) på bilen, men nu ligger det ju klarlack över, så det kan bli svårt tror jag om den är så djup som du säger. Tyvärr tror jag att du nog får leva med den repan eller lacka om den delen. Jag själv har aldrig hört att man kan polera bort så djupa repor, men vem vet, det kanske finns någon här på garaget som har lyckats få bort dom utan att lacka om. Lycka till ialla fall MVH


Lackeraren som jag lämnade in bilen hos polerade bort den ena repan, den var djupare än denna..så jag tror det måste gå ifall man inte har supermedel..


Är meguiars scratch-x ett bra medel för att ta bort repor? http://www.micro.se/index.asp?jump=http . mid%3D4028





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka