Vaxning av bilen..behöver svar på en fråga.

Nu är det så att jag köpt vax till bilen..Ska till att vaxa snart...Läste på baksidan av flaskan att man ska undvika att vaxa på lister, backspeglarna m.m..För att de blir mattiga...Nu är så att backspeglarna,listerna.vingen, kjolpaket är lackade i bilens färger...Frågan är då.Går det att vaxa dessa detaljer utan att det blir matta?..Själv tycker jag att det borde när det är riktigt lackade..Men är inte säker...



Svar på inlägget: Vaxning av bilen..behöver svar på en fråga.



E bara att köra på..... De menar svarta lister


Ja de menar olackade plastdetaljer på bilen som vaxets krita fastnar och missfärgar. Smörj in såna delar med vinylglans innan vaxning så är det lättare få bort om det skulle råka komma vax där.


eller använd back to black


eller skit i o få vax på plasten gonom att dra en tejp, t o m proffsen gör de(sägs de) ; )


Ja, du kan vaxa lackade lister och kjolar.


Kan vaxa rutor också om man vill. Men inte vaxa i Solen.


lr köper du ett vax som inte färgar lister å plast....men e det lackat så e det bara att mata på


Om det nu är så att du har svarta olackade lister som du inte vill ha vax på.. Använd en bit maskeringstejp så kommer det bara bli finfint... och på tal om dina ex olackade lister som nu är lackade så är det bara att börja polera och vaxa hur mycket du vill.. i princip iaf Det du ska akta dig för om du nu ska polera också är att inte hålla allt för länge på samma ställe med rondellen så att lacken blir för varm.. då bränner du lacken och det är inte snyggt kan jag säga!!


Att jag aldrig tänkt så långt .





Hur pass mycket kan man lita på vax som det står på flaskan, inget problem att vaxa i solen?


personligen hade ja aldrig vaxat i solen oavsett...finns ingen anledning...bättre inomhus.


Ja vaxar man utomhus finns ju alltid risken att damm och sand kan blåsa på bilen utan att man hinner märka det.


Jag stog ute, i skuggan och drog på rubbing på min bil, när jag hade gjort hela bilen, och börjat med vax så såg jag allt jävla damm och skit som hade kommit, och fult blev det. Den ser förjävlig ut nu. Orkar inte hålla på med en svart bil så jag gör som den lata, lämnar in den på rekond, för att få ordning på lacken





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka