Dioder neon å massa annat ljus! Säkring?

Jag håller på å installerar en hel del ljus i bilen i form av dioder och neonljus både i å utanför kupen. Tänker koppla en del saker på samma säkring som ciggpluggen ligger på och jag antar att den säkringen är ganska så stark. Kan poängtera att jag inte använder själva cigg uttaget utan där sitter bara ciggpluggen å ser fin ut. Nu till frågorna! Om jag kopplar tex 10 dioder och två neonrör å en neonrörs-ram till samma matning så vet jag inte om det funkar på ciggpluggens säkring, om den orkar!? eller tvärtom ifall den är så stark att den borde säkras ner ytterligare, i ett steg två, för belysningen? Kortfattat! Vilken styrka på säkringen bör man ha för en eller flera dioder och neonrör? Har fått för mig att det skall räcka gott å väl med huvudsäkringen till cigg pluggen men att man kanske borde sätta en liten säkring till vardera diod respektive neon rör? möjligen att man kopplar dioderna i grupper om 4 eller liknadnde på varsin säkring?!



Svar på inlägget: Dioder neon å massa annat ljus! Säkring?



För att vara säker på det så ta en liten säkring mellan varje + kabel till varje neon så du inte bränner något.


när du skriver liten säkring!! vad tänker du dig då? 1 amp eller 5 amp eller annat? Dom e inte direkt bra på att kriva på produkternas förpakningar hur de skall säkras! eller hur mycket dom förbrukar!


Jag själv använder mmig utav 5er. Bättre att ha lite svagt än för starkt.


har man för svagt så går ju säkringen å då kan man ju alltid byta upp sig ett steg i taget!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka