Rostlagning och lackering

Det börjar bli dags att fixa skavankerna på mercan nu. Jag har vare sig tid eller utrustning för att göra det själv, så jag blir tvungen att låta någon annan göra det. Nu är frågan: Vad ska jag tänka på, vad ska jag fråga, hur vet jag om de är seriösa? Jag vill helst inte att rosten kommer tillbaks efter några månader. Vad kan det kosta ungefär? Det som ska fixas är rostfläckar på båda dörrarna, båda framskärmarna och en fläck på vänster bakskärm. För att få ett referensvärde gjorde jag ett besök på en mercedesverkstad och de nämnde siffran 30 med några nollor efter, OM jag kunde få tag i ett par bättre begagnade dörrar. Jag gissar på att de flesta andra ställen är billigare? Finns det någon här i forumet som har förslag på lämplig verkstad i skåne?



Svar på inlägget: Rostlagning och lackering



Hej 30 med några nollor efter tyckte jag var dyrt för att lacka 2 dörrar, och framskärmar. Absolut helt säker kan man tyvärr aldrig vara på att rosten inte kommer tillbaka förr eller senare, men om man skaffar nya skärmar och dörrar, så håller det betydligt mycket längre om man gör ett ordentligt grundarbete innan man lackar. Det blir också mycket billigare om du skaffar dörrarna och skärmarna, åker till en lackerare och hör om pris. Om man nu vill göra vid rosten själv, så inne på mitt LackForum på FAQ finns en liten snabb guide hur man går tillväga och vad man skall tänka på. Lycka till MVH





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka