Montera Stolar!

Har precis köpt två st sportstolar från Grunt.se så nu har jag lite frågor! Gamla glidskenorna är fästa med En vajerspännare (en sån som spänner bältet vid krock) Måste montera bort dom om jag ska få dit de nya skenorna och undrar om de går igeno, besiktningen? Det är ju bältesstoppet finns kvar (det på rullen till bältet) men den andra måste bort så är det nån som vet? Tips och åsikter? behöver hjälp har kört fast här!



Svar på inlägget: Montera Stolar!



Sportstolar kommer inte igenom besiktningen enligt lag men vissa kan ha tur och komma igen iaf. Men det finns vad jag vet inte sportstolar som kommer igenom enligt VV men jag har hört att Recaro gjort någon godkänd men det har jag svårt att tro eftersom det inte bygger på stolen hurvuda det blir efter en krock. Det är mera fästena som spelar roll. Mina fästen är iaf betydligt grövre än dom som sitter orginal men jag tänker byta stolar till besiktningen eftersom det går så fort : )


Ja det är ju lätt gjort att byta. Fattar inte riktigt hur dom tänker där...sportstolar, fyrpunktsbälte och rörbur är tydligen inte tillåtet...det lär ju va 10 ggr säkrare än standard.


Det verkade verkligen inte lätt att byta när man har bältesstopp! bältet sitter fast på det gamlaunderredet o det finns inget att fästa i den nya tolen med det gamla underedet. verkar dessutom krångligt att pilla på Bältesstoppet!


Japp självklart är det så om man har alla 3, har du sportstolar och 4-punktsbälten och voltar så trycks taket in och du kan inte sjunka ner i stolen så huvudet blir lika intryckt som taket på din bil. Oftast är det så att lagarna finns där utav en anledning, vi tror att det är så mkt säkrare med 4-punktsbälten osv men det är inte säkert alltid utan måste som sagt kombineras med en ordentligt byggd bur. Angående stolarna så tänkte jag inte på att du hade bältesstoppet monterat på underredet. Jag har mina i Karossen och bältes hållaren satt i stolen men den flyttade jag till en bult som håller i stolen och det funkar klockrent : ) Men alla kan ju inte ha sån tur, är väl annars bara att försöka komma igenom besiktningen med stolarna annars är det ju inte värre än att du får en 2:a och får ombesiktning som kostar 200kr.


Jag msåte ju säga att det kan ju inte vara tänkt att man ska glida ur bältet. Det om något är farligt.


Okej men det är väl bara bygga nya fästen då? spara de gamla osv så de finns kvar om man får om besiktning...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka