Måla aluminiumfälgar

Har några mercedes 15" orginal aluminiumfälgar som skulle behöva målas lite, har slipat ner dom rätt mycket, metallrent på de flesta stora ytorna och det är jämt och fint. Frågan är bara vad för färg jag ska använda?.. Vanlig silverfärg eller ska jag ha någon fälgfärg? Grundfärg innan? Vanlig klarlack ovanpå?



Svar på inlägget: Måla aluminiumfälgar



Jag skulle rekomendera "fälgfärg" eller pulverlacka. beror på hur seriös du vill vara.


Vanlig färg är inte lika värmebeständig som fälgfärg. Fälgfärgen även tål mer "stryk". Klarlacka ska man väl alltid göra. Ang om du skall pulverlakera eller ej beror ju helt och hållet på hur seriös man är och om man tycker att det är värt att lägga de pengarna på fälgen. Troligen kan du hitta fräsha likadana för samma peng som pulverlakeringen kostar.


Ja pulverlackering är inte ett alternativ, kostar nog lika mycket som två uppsättningar fälgar Men då kör jag på fälgfärg och klarlack ovanpå det! Tack för hjälpen


slänger in en annan fråga ang lacka fälgar. Säg att jag vill ha mina fälgar svarta som min bil, men ska jag köra med exakt samma metallica svart som det är nu, eller ska man köra en solid svart? Undrar för det kanske ser förmycket ut med samma metallic lack på fälgarna som på bilen? Vad tror ni?


Jag blästrade och lackade ett par alufälgar i fjol. då lackades dem med nån alugrundfärg, sen silvrig alu färg, funderade på att klarlacke dem men lackeraren sa att det inte behövdes, det blev riktigt bra! Lycka till med dina fälgar!


Blästra, lacka i valfri färg (och då även bilens färg, men kanske inte hela fälgen utan lacka ekrarna) klarlacka dem. Har gjort så på en del fälgar som man haft under åren som gått och det är helt okej. Dem blir ju iofs lite "knottriga" iom blästringen men hellre det än en fälg som ergat sönder pga salt osv.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka