Angel eyes - lagligt eller ej? Nu ska det utageras

Är angel eyes lagligt eller ej?? Om jag köper dessa, får jag böter om polisen stoppar mig? http://www.danmobility.se/product.asp?c . 1226669139 Blått sken framåt är ej lagligt, så mkt vet jag, men vitt sken fråmåt från angel eyes kan knappast vara olagligt?



Svar på inlägget: Angel eyes - lagligt eller ej? Nu ska det utageras



Vitt sken är inte olagligt men du moddar ju om lyktorna med dessa sneakringar så då kan det säkert vara olagligt.


vad jag har lärt mig är det inte olagligt, det påverkar ju inte säkerheten på något vis..


var o varannan bmw kör ju omkring med det så det e nog inget dom bryr sig om..


Bilen är inte helhetsgodkänd iaf. Däremot får man inte modda "E" märkta lyktor. Men det beror ju helt på va det e för snut som stoppar dig med.


tänkte köpa det idag ska jag sätta på dom efter besiktingen det är iofs ombesiktning så egentligen ska han inte bry sig.


Jag har haft en del frågor kring mina angel eyes. Är dem lagliga? Jag köpte ett par från PL Tuning (tillbilen.se) och det borde ju vara lagligt om dem säljer? Sidan verkar ju i högsta grad en riktig webshop/postorderfirma, visst stämmer det att man inte får sälja olagliga produkter? Jag körde från Malmö och hem och möttes av flashande bilar och lastbilar och trodde först polisen var ute på en kontroll. Det visade sig att det stämde, men det fortsattes flashas flera mil efter där polisen stod, där vart inga poliser inte. Jag tänkte att det måste vara något med mina angel eyes. Dem ser rätt flashiga ut, dvs ett starkt vitt sken. Vissa flashar, vissa inte. Vissa ser tydligen om jag har halvljus på eller ej. Den stora frågan är också om besiktningen godkänner angel eyes eller behöver man byta tillbaka till orginallamporna inför varje besiktning?


Någon sa till mig att det inte var lagligt... men jag vet inte riktigt.. dom sa till mig om det nu inte e lagligt så sätt dom till en egen knapp så att du styr dom genom det.. men vad ska dom säga vad e det som kan vara störande... samma som man ska få köra med dimljusen och parkerings ljus på dagen men en kompis fick 300:- i bötter härom dagen men vissa poliser tycker det e helt okay.. det e nog när dom har slut på kaffe pengar dom tar en för små grejer.. !! annars e det bara ringa in till polisen lr bes och fråga dom... då får man iaf rätt svar=) Lycka till


Citerat Vägverket: "I dagsljus ska halvljus användas. Andra ljus får också användas, men inte tillsammans med halvljus." Med detta menar nog Vägverket att du inte får ha angeleyes/någon annan belysning tillsammans med halvljus, som du i sin tur måste ha igång i dagsljus. I PDF filen "Informationsmaterial om fordonsbelysning" från Vägverket nämns även:"På vägar med tillfredställande belysning ska du använda halvljus. Det räcker inte med parkeringsljus eller annat ljus." Den finns på engelska också... Men detta gäller!


Fler regler fanns att tillgodohava men dessa två ansåg jag var mest relevanta i tråden! Direktlänk till information om fordondsbelysning





Men Angel eyes är ju istället för det vanliga p.ljuset. Å det går ju inte att koppla bort. Alltså måste det vara på vare sig du kör med halvljus lr p.ljus/dim kombo. Mvh Jonas


Vilket i sin tur gör det olagligt då inget annat ljus förutom halvljus är tillåtet i trafik, om siktförhållandena tillåter, annars är det helljus eller alternativt dimljus som gäller!


Varför skull det vara olagligt då de ersätter org. p.ljusena? Det skulla vara då om polisen anser att de inte är reggade med dessa lmapor förståss... Sedan måste ju Angel eyes lysa när du kör med halvljus då de är p.ljus. Sedan får du ju köra med p.ljus å dim på dan å då lyser ju "ringarna" för de nu är ditt p.ljuse. Lr har jag fattat dig fel? Mvh Jonas


Hur kan BMW ha detta orginal om det nu är olagligt? För det ärväll ändå inte endast en eftermarknadsprodukt???


Det har väll med helbilsgodkännande att göra. De är ju godkända med dessa lampor från fabrik. Det e ju knappast en Audi A4 lr vad det nu är för bil.... Mvh Jonas


Jag säger bara reglerna, du drar bara snikna undanflykter... Själv bryr jag mig inte, men vill personen som startar tråden ha frågan undanstökad så får han väl ha det genom regelboken...? Det bästa vore väl ändå att skicka in en bild på sin bil med Angel Eyes monterat... Skicka detta till polisen och fråga vad de hade sagt om det...! Är inte det det mest rätta svaret på frågan? Rent tekniskt sätt så ska det vara tillåtet, då angeleyes i själva verket inte direkt ger ut något ljus, vilket i sin tur vid alla tillfällen är olagligt! Men jag har för mig att man inte mäter ljusbild på parkeringsljusen, men jag tvivlar på att dessa skulle bidra till någon tillräcklig ljusmängd för att kallas parkeringsljus. Sen är det även värt att tänka på ursprung. I Tyskland så finns det ingen lag att använda lyktorna på bilen vid dagsljuskörning, i Sverige så är det strikt förbjudet att köra utan! Det är ett risktagande att köra med bristfällig belysning, inte bara ur bötesaspekten utan även rent generellt, det blir svårare att se dig på vägen och risken för olycka ökar! Men jag ska inte måla fan på väggen, jag ser iallafall som jag ska och lite till... Men det finns de som inte gör det!


Om "du" är jag så drar jag inga snikna undanflykter, ska själv montera Angel eyes i vinter. Försöker bara föra en diskusion... Mvh Jonas


enligt eus direktiv om parkering ljus får endast en svag ljuskälla från var lamppa lysa på parkering så detta leder till att man får ha en rund ring per lamppa att lysa!! jag vet inte om detta direktiv används i sverige ännu men om inte skall det införas!! i finland är det med ett enda klagande om dessa lampor men fan orka bry sig en lite böteslapp kan man ju leva me!!


Men problemet är väl att man inte får köra med p-ljus. Som Fuckface säger måste man ju ha halvljuset på när man kör i Sverige. Eller!?


Nej, dom är inte godkända! All belysnining som monteras på bilen måste vara godkänd (E-märkt), samt uppfylla kraven på montering.. Att det sedan släpps igenom av både Polis och SBP är en annan femma.. BMW har som sagt godkända "Angeleyes" från fabrik. Läs mer om belysningen här: http://www20.vv.se/vvfs/htm/2003nr022%2 . oc38872819 (Undantag på bilar före 1983 års modell vad det gäller positionsljuset...)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka