Klantigt lackade stötfångare.

Köpte mig precis en Golf III. Stötfångarna och alla lister var lackade i samma blåa färg som bilen i övrigt. Bara det att lacken har släppt på väldigt många ställen, så att den svarta plasten under kommer fram. *Frågan är nu om det går att få av resten av lacken på alla plastytor på ett enkelt sätt? *Eller ska jag bara bättra på där det har släppt bara?



Svar på inlägget: Klantigt lackade stötfångare.



Hejsan.. låter som förra ägaren inte hade slipat det han hade lackat... ta högtryckstvätten å kör på nära hål där du vill ha bort färgen.. annars e det bara fram med t-röd bensin disel m.m kan vara jobbigt men om han bara har lackat rätt på så räcker det ´med en högtryckstvätt sen släpper färgen där han har lackat;)


Jag kan ju upplysa dig om att diesel, bensin och t-röd inte kommer att lösa upp någon billack. och att köra med högtrycks tvätten på nära håll?? låter ju som en jättefin idè. om man vill förstöra resten av bilen oxå. räcker med att killen har ell litet stenskott i dörren så kan han blåsa bort all fär där med. plocka av listerna du från bilen sen kan du kanske köra på dom med HT-tvätten. förra ägaren slipade säkert innan han lacka, men jag skulle tro att han inte hade i mjukmedel i färgen, vilket oftast behövs när man lackar plast.


slippa bort allt och lägg ny plast grund på dom sedan fr du lacka om dom..


Det verkar inte vara slipat under lacken. Ytan som kommer fram under lacken ser ut som en helt vanlig svart list till Golf III Nu är det så att jag inte inte kan något om lackering och vill komma undan så enkelt som möjligt. Så jag ser två alternativ. 1. Högtryckstvätt om nu lacken försvinner. Kvar kommer helt vanliga fina svarta lister att finnas. Jag lackar då knappast igen, utan låter dem vara svarta. 2. Det enklaste är att lacka där det har släppt, men det är väl rena svärdorden för er *Hur ska jag göra om jag vill komma undan som enkelt som möjligt?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka