Krossade drömmar / DEWEN

var ute me saaben på testrunda i fredagsnatt..tro på fan att när jag kommer till trafikljusen så har jag grönt och får möte med en securitasbil så ja kör in i korsningen i 50km/h: Kör på en cyklist som kör över mitt i vägen inte på cykelbanan o han har rött..han bryter benet och ett revben..inte mer..min front e mos huven e mos o ja jag kan säga så här..ser inte så mkt genom framrutan..så mkt ska fixas.. Jag blir väl inte skyldig till nånting..efter att ja prata me snuten sa han att ja inte hade nått att oroa mig för..Står cyklistens försäkringsbolag för alla kostnader..Securitaskillen vittnade om att både jag och han hade grönt ljus..nån som varit med om nått liknande kan ju höra av sig..för bild på skadan kan ni kolla min sida... __________________________________ Volvo gör traktorer, SAAB gör flygplan!



Svar på inlägget: Krossade drömmar / DEWEN



Ish... Men du ska vara glad ändå, jag hade iaf inte haft så bra samvete om han typ hade legat i koma lr dött lr liknande!.. (ovasett vems fel det va) Men jääävligt tråkigt när sånt händer spec för din bil i detta fall!


Jag var ute och åkte förra veckan. Kom jag till en X-korning med rödljus i alla riktiningar plus korssande cykelbanor. Jag skulle svänga vänster och fick grön "konturpil endast min riktning som får åka". Sen när jag körde släpte en buss förbi bilarna innan mig. Sen rätt var det var mosa den ut frammför mig och toucha min sidospegel. Jag ringde snuten på en gång. Och bussen fick skiten. (GRÖNT) grön cirkel = grönt för flera samtidigt kan förekomma. (->) / (<-) Grön kontur pil. Endast en ritkning får köra. Är inte så bra på att förklara men men. Enligt det som hände dig, tycker jag att det är rent av förjävligt. Vissa skall ej ha körkort. Hoppas det löser sig !


Kimpaabooy: Man behöver inte ha körkort för att cykla


Cyklister är mest skit i trafiken, de är oftast ivägen, och verkar inte kunna en enda trafikregel... Kör en hel del inne i centrala Lund, och vete fan hur många gånger man får hoppa upp på bromsen och hoppas på det bästa när de kommer farande. Det enda de verkar veta är att de får köra om på insidan... Dessutom tror de att övergångsställen betyder att man ska stanna för dem med...


Tråkigt med bilen men är du inte glad att du inte körde ihjäl honom??? bilen kommer väl i andra hand


Säger bara www.hornblasters.com, sen tutar man skiten ur dom idioterna som kör mot rött och har sig. Tråkigt att du fick så mycket skador på bilen, hoppas dom fixar det fort!


Usch inge roligt med cyklister... Kanske får sätta upp stängsel vid cykelbanan så dom inte kan korsa vägen? typ som viltstängsel! //SkyNard


Cyklister är ett skit.. de verkar tro att dom står över alla trafikregler.. men de har samma regler som vi bilister och mopedister.


det stämmer faktiskt inte, det finns särskilda regler om hur man får cykla i korsningar och liknande.





Cyklister som tror de kan göra som de vill, var väldigt nära att köra över en tjej som cyklade mot rött, hade inte polaren brevid mig skrikit till mig skulle jag kört över henne i ca 50 km/h, och tjejen har mage att titta surt på mig. Vissa verkar tro att de är odödliga i trafiken.


Du kan ha brytit mot den här lagen på grund av att du missat i din uppmärksamhet när du framfört ditt fordon och dessutom framkallat personskada hos cyklisten även om denna uppenbarligen bröt mot trafikregeln:Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott 1 § Brister vägtrafikant, den som för spårvagn eller den som någon annanstans än på väg för motordrivet fordon i väsentlig mån i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna, döms för vårdslöshet i trafik till dagsböter. Om någon vid förande av motordrivet fordon eller spårvagn gör sig skyldig till grov oaktsamhet eller visar uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom, döms för grov vårdslöshet i trafik till fängelse i högst två år. Lag (1994:1416).


hade fått klar bilen och då hände de här tråkiga (kolla sidan 3) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=37287


Lundacyklister är dumma i huvudet. Gång på gång så har jag fått skälla ut folk som jag nästan kört över (Deras fel, helt och hållet) Men de lyssnar aldrig, jag har t.o.m. nästan hamnat i bråk för att jag kört om en cyklist i lund. Tacka vet jag malmö... EDIT:Skälla ut är väl fel ord, men folk har stannat och börjat skrika på mig så har jag fått tala de till rätta.


Håller med helt och hållet. Känns inte helt rätt att dra alla över samma kant men ibland känns det fan som alla cyklister är självmordsbenägna...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka