Neon, lagligt lr ej...??

Hur ligger det till, får man ha neon hur man vill? Har hört att om inte rören syns så är det lugnt...nån som vet?



Svar på inlägget: Neon, lagligt lr ej...??



Nej, du får bara ha neon vid t.ex utställningar etc, men INTE i trafik!


nej det är INTE lagligt.. fan grabben testa att sökfunktionen, finns säkert 40+ trådar om det här


40?? nae närmare 300 precis likadana.


Men vad säger bilprovningen om neon då?


ingen bryr sig så länge du har det släckt.


lagen sade att du inte alls få ha neon INKOPPLAT i bilen, de vill säga inga kablar som går till neon eller annat ljus som inte tillhör bilen får sitta på batteriet. de kvittar vilken färg du har blå röd grön vit uv eller vad fan som helst. helt onödig tråd som sagt. neon är rätt utjatat om de får användas eller ej men tänk efter själv du bor i sverige du får inte göra nått alls här.


Neon är INTE olagligt så länge ljuskällan inte syns, dvs ljuset BARA lyser upp marken under bilen! Som referens kan bl.a. det faktum att en del av bussarna här i Stockholm hade neon (vitt) under kulturhuvudstadsåret! Så för att sammanfatta är neon varken mer eller mindre olagligt än t.ex. din kupé-belysning!!! Däremot TROR polisen att allt neon är olagligt, vilket är direkt felaktigt så länge rören är monterade på rätt sätt! Men om ljuskällan (rören) syns har dom rätt... //Brådhis


varför säger isåfall bilprovningen att ljuset inte får synas ? att kablarna ej får vara anslutna ??? då ljuger ju dem också. blått fattar jag varför man inte får ha då de är utryckningsfordon som har de. men sen får man ju ta de som de är när man bli stannad med de också.


Det är direkt felaktigt! Neonrören FÅR vara inkopplade och dom får tillochmed lysa förutsatt att dom enbart(!) lyser upp marken under bilen! Detta gäller oavsett färg! Det är knappast första gången besiktningen säger/påstår felaktigheter! //Brådhis





hah de va som fan..


Du får ju förstås tro vad du vill! Men faktum kvarstår: Neon är lagligt även under färd så länge det är rätt monterat! Anser du att jag har fel är du självklart välkommen att visa mig lagtexten! //Brådhis


Ursäkta mig om jag lägger mig i men... Kan detta ha med typgodkännandet på bilar att göra, m.a.o nyare bilar som är helbilsgodkännda där finns lagar som reglerar detta (man får egentligen inte montera extraljus i fronten ens) och de äldre bilarna som inte berörs av detta. Skulle det kunna vara förklaringen på varför det cirkulerar olika uppgifter i ämnet?


Neon är lagligt(utom blått som är utryckningsfordon) så länge rören inte syns så får man ha neon under bilen el vart man nu vill ha dem. har pratat med både polisen och en på bilprovningen.


Och för den som vill leta själv finns föreskrifterna här: http://www20.vv.se/vvfs/htm/2003nr022%2 . oc38872760 //Brådhis


Vilken punkt är det då?


Hummm skulle jag vara som du så skulle jag ringa till trafikpolisen och FRÅGA för har får du nog inget vättigt svar på den frågan Och är det någon som Borde vet så är det POLISEN;)


Precis om du ska gå efter det så är allt olagligt tex. vanlig styling gillar inte visa bes. men det handlar bara om sunt förnuft. Beror helt enkelt var man bes. bilen.


Nej är det någon som BORDE veta så är det den som monterar neon på sin bil och har snutnojja!!! Polisens jobb är väl att "samla in olagligheter" sen är det väl länsstyrelsen och tingsrätten som tolkar lagen och avgör om det var olagligt eller ej, utifrån våran vackert blå lagbok!!!


hadde grön neon i min bil polisen sa inget för de såg ej rören, de tyckte de va mysigt me lite ljus,





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka