Tjocklek på Spacers

Halloj.. Är det någon speciell tjocklek på spacers som behövs på dessa fälgar om dom ska passa 940? MVH http://www.blocket.se/vi/11579178.htm?ca=6_s



Svar på inlägget: Tjocklek på Spacers



nu fattar jag inte? du måste ju inte ha spacers... de är ju bara för att de ska se snyggare ut


haha, såna där har ju grannen på sin lilla Hyundai Getz


Dom passar alltså utan spacers? Jag trodde fälgen kom fär långt in om man körde utan...?


Höjer! Behöver svar snarast


bara bult cirklen e det samma så behöver du inga spac.. fast vill du att fälgarna ska komma längre ut kan du köpa såna..men annars behöver du inte det... köp du fälgarna å dom kommer gå å få på när du kommer hem


Ahaa okey! Men bultcirkeln är ju lika! Men jag har sett att folk säljer 850 fälgar med samma bultcirkel men dom skrivet att man behöver spacers! Så jag antog då bara att jag också behövde spacers!


tyvärr tror jag det e lite tomtar som svarat på din fråga . Dessa fälgar borde vara till en framhjulsdriven bil då passar dom inte på din tänkta bil utan 25 mm spacerplatta . Finns att köpa på tex www.manton.se . Men ring å kolla så dom inte e för bakhjulsdriven volvo för då passar ju dom rakt på , men skulle inte tro det när jag läste på vad för andra bilar dom passar på . Spacer används för att kunna få på fälgen på bilen pga utrymmessjäl eller liknande .. knappast inte för det ska se snyggt ut


Okey tackar! Det var det svaret jag väntade på men jag var så osäker själv! Dom har setat på en 855 förut sa säljaren, så då passar dom inte utan spacers! Men de blir det inget köp då jag inte orkar köpa spacers! Tack för svaret mektrollet!


vad spelar det för roll om bilen e framhjulsdriven lr bakhjulsdriven?? fälgarna ser ju inte anorlunda ut för det e fram å bak hjulsdrift??????? tycker det låter konstigt att en bakhjulsdriven bil har andra fälgar.. fälgen passar ju bådre fram och bak så vad spelar det för roll?? bara bultcirklen är den samma??? och däcken inte e för breda... e däcken lite bredare å tar i när man svänger å så kanske man ska ha spac men inte för att fälgen ska passa på??? lr e jag helt borta???





Offset kallas det . Pröva själv en 850 fälg på 940 tex å se vad som händer . Här ju inte direkt betydelse med däcksbredden utan offsetten . På amerikanska bilar räknas det ofta i BS = backspace . dvs avståndet från anliggningsytan på bromstrumman/skivan till baksidan på fälgen . Något klokare ??


Håller med där!!! Beror på vad det är för offset/et!! Men som sagt 20-25mm spacer!!! Har 17" R-fälgar å breddar 25 bak å 30 fram!!


Tror nog att de bara är att smacka på dom! BTW, lånar tråden lite. Är de någon som vet vart man kan köpa spacers till bra pris? måste flytta ut framhjulen på 300an nån centimeter eller 2. (bultcirkel: 5x114,3)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka