Hur behandla knottrig plast innan lackering

Har stora gråa plastbitar runt hela bilen, och de ska så småningom få ny färg i samband med nylackeringen. Det jag undrar är hur jag på bästa sätt får dessa skärmar släta? Enklaste, smidigaste, bästa, inte nödvändigtvis snabbaste, tid har jag oftast gott om. Det är små upphöjningar som ni ser. Jag har sett en lackerad bil med samma små upphöjningar, och det syntes tydligt efteråt, inte särskilt upphetsande precis



Svar på inlägget: Hur behandla knottrig plast innan lackering



spackla slipa ?


slipa ner strukturen och lägg en plastprimer, sen slipgrund...


det låter definitivt inte som det snabbaste sättet, men det var ju det jag ville veta också tack!


Lättare är att spackla allt först Kan bli lite ojämt om man ska slipa ner plasten, blir lättare bra om du spacklar igen strukturen först och slipar ned spacklet ist.


Borde det inte gå att använda sprutspackel? går ju iaf lite snabbare än att handspackla allt.


sprutspackel låter skoj och det känns onödigt jobbigt att slipa ner så mycket plast som det faktiskt handlar om, typ 11 meter * 30 cm runt hela bilen DET ÄR EN MINIBUSS! Sprutspackel som finns på typ biltema eller något, som man kopplar till tryckluft? jag hittar det nog, ska testa lite, kanske redan imorgon, men får se hur dagen utvecklar sig.


alla mina lister va sånna innan jag lackade dom, jag slipade ner med 180 och gick upp till 240 sen sprutspackalde jag coh slpiade jämt och sen på med lack kolla mina projektbilderså ser du mer





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka