rolla min bil!

tjena tänkte rolla min min gammle 142 och har lite frågot om tips och trix... ska man använda någon speciel roller? finns det någon färg som är bättre eller sämre? hur mycket färg behöver man och ska det vara någon speciell färg?



Svar på inlägget: rolla min bil!



benga lack funkar iaf...(egen erfarenhet) kör med skumgummiroller och lägg på lagom flödigt (det ska ser ut som en apelsin (knottrigt) och sen ska det flyta ut lagom för bästa effekt.....


glöm inte att maskera överallt.. (där det kan skvätta och bli färg).. och slipa iafal bort lite av rosten och rost behandla)


vad ska jag köra me för papper typ våttslip papper? måste jag ha någon grund färg eller är det bara att slippa ner lacken lite så den blir matt...


sist jag rollade så använde jag våtslippapper.. slipade ner så man såg lite gammal färg på vissa ställen, sen rollade på det.. vart bubbligt å jävligt men jag hade väl sämst färg.


Rollat Is The Shit!


slipa så att du får den nuvarande lacken matt.. typ 300-400 papper när man rollar brukar färgen bygga en del så att det bör inte vara några problem med 3-400 papper


När jag rolla min gamla 240 så tog jag bort lysen å listen å allt sånt där först. Sen så slipa jag ner den med 120 torrpapper. Torka av den med förtunning. Maskera upp den. Sen vare bara att börja rolla, jag använde en MOHAIR roller, den funkar bäst, sen så hade jag nån Benga lack, plåtfärg. Det blev helt klart godkänt resultat.


provade hammarlack matt plåtfärg med rostskydd från mekonomen. svin dyr, runt 250:- för 0,6l tror ja de va. fick torka bort allt. köpte matt plåtfärg från ÖB, fungerar skitbra, täckte efter bara ett lager o inga rinningar. hållt för avfettning o maskintvätt. beror iof på HUR seriös du vill vara.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka