Fick tillbaka bilen med rinningar i lacken..

Så har man fått tillbaka bilen från lackeringen efter att ha blivit påkörd. Det var ingen rolig historia att se. Rinningar på framskärmen, dammärken..Både fram och baklykta repade. Baklyktan ser ut som om den är dragen på asfalten eller betonggolvet, eller tappad. Ska tvätta av bilen och lägga in lite bilder här senare. Väntar med att nämna vilken lackverkstad det rör sig om tills jag fått svar hur jag kommer bli kompenserad. När jag sa till om lyktan sa killen jag pratade med att "det där kan du ju ha gjort själv".. visste inte vad jag skulle säga..men jag skulle inte tro det, en 07:a som gått 800 mil.. I så fall skulle jag alltså ha monterat bort lyktglaset, tappat det i golvet och monterat det igen... på nya bilen.. knappast. Bilen var även helt orekondiktionerad, ostädad. Jag lämnade in en ren bil invändigt, fick tillbaka den full med slipdamm. I bagaget var det en driva med grus..hur dom lyckats med det vet jag inte.. Jag har en fråga, hur gör man i min situation, ska jag kontakta försäkringsbolaget ännu en gång? Jag har haft hyrbil under reparationen och försäkringsbolaget stod för 75 % av det.., nu kommer jag ju behöva det igen om det blir aktuellt med omlackering.. Vilka krav kan man ställa på en lackfirma? Kan dom bli ersättningsskyldiga för ev. hyrbil? eller dom 25% som jag får betala? känner mig lite maktlös faktiskt..



Svar på inlägget: Fick tillbaka bilen med rinningar i lacken..



Ja det är bara att ringa försökrings bolaget direkt och jagga dom.. så att dom ringer firma så får dom fixa det igen.. så får det verkligen inte lämnas tillbaka.. se om du har någon bild på bilen innan du lämnade in det eller något sådant.. jag hade en arbeta kollega som lämnade in sin bil en BMW.. som han hade tonade bak ljus på men när jag fick tillbacka den så satt där rent nya orginal bak ljus på den.. så dom försöker med allt.. stå på dig.. Lycka till


Fy faan vilka grisar.. ne stå på dig, ring försäkringsbolaget igen, prata med lackfirmans ägare och kolla upp om det verkligen ska se ut så där som dom lämnade bilen till dig, ifråga sätt vilket jävla skit jobb dom har gjort. Lämnar man in en bil för lackering vill man ju inte ha tillbaka en bil som ser sämre ut än den gjorde innan!!!


Jag hade inte ens accepterat färgskillnad när det gäller en sån pass ny bil! Gå tillbax o säg till dom att de får fixa detta! KOSTNADSFRITT!!


KOSTNADSFRITT! räcker inte längre. De hade en chans att ordna den från början, nu får de ha en lånebil med fria mil till ditt förfogande. Eller så skall du ha betalt som en likadan bil kostar att hyra på Hertz eller AVIS. Varför skall du låna ut bilen gratis till dem? Jag skulle leva rövare så jag skulle skrämma bort deras andra kunder. Börja med att medela ditt bolag vilket uselt jobb de gjort. Nästa gång du åker in till firman i fråga så skall de bannemej stå med mössan i hand o be om ursäkt. Det är ju en sak att man lämnar in en gammal skorv och gör upp om ett billigt pris hos någon klåpare, men att få tillbaka en 07a med färg rinn är inte acceptabelt. Fick du tillbaka bilen full i slipdamm, kräv dem på priset av en recond och kemtvätt av kläderna du hade på dig när du hämtade bilen. = Lev jävulen med dem! Skall du börja springa hos dem på reguljär basis, dvs mer än två ggr (1x lämna in, 1x hämta.) så tar du betalt. Tror en bilfirma ligger på ca 1000:-/timma idag. Ta samma. Givetvis kommer de inte ställa upp på alla anspråk, men man kan ju jävlas med dem så nästa kund kanske får sin bil damsugad innan han/hon hämtar den. Och kompensation för extra spring skall du ha!


Tack för sympatierna. Ringer bolaget i morrn och börjar där.. Inget kul. Men jag har ju inte gjort nåt fel så..


det är bara att ringa ... hade dylikt problem med min nu för ett tag sedan då den var inlämnad för repration efter inbrottsförsök ... första gången dom sa det nvar klar så skar jag mig på spacklet då sa jag bara att dom får göra om det ... andra gången var la inte heller jätte bra .. och insida dörren var inte rostskyddad lr nått sådant ... det sa dom att jag skulle göra själv vilket man inte ska ... så jag ringde försäkringsbolaget och dom kom och besiktade min bil ... firman som gjorde jobbet på bilen fick betala ut en summa pengar ... eftersom jag vägrar lämna dit den igen ... så det är bara att ringa mvh Jonas


Jag skulle inte tvättat av bilen utan bara låtit den vara som jag fick den från lackeringen. Fast om jag skulle ha sett att någon misshandlat min bil så som de verkar ha gjort med din så skulle jag ha ringt försäkringsbolaget på direkten. Tagit bilder när den stod på hos lackeraren och skickat in till dem. En -07:a är det inte så svårt att bevisa hur den såg ut innan eftersom de i de flesta fall har en klanderfri lack. Men du har i alla fall gett mig en tankeställare, det är nog väldigt klokt att fota hela bilen innan man lämnar in den på exempelvis ett försäkringsjobb hos en lackerare. Hoppas det löser sig för dig i alla fall med bilen. Stå bara på dig för så som din bil verkar se ut ska den inte få göra efter ett sådant jobb!


Tycker det låter som det företaget är 100% oseriösa. 1 De har väl slipat plåten över lyktglasen. 2 De har inte skyddat bilen i övrigt när de slipade plåten 3 De har väl transporterat skitigta prylar i ditt bagage 4 Sådana grisar hade jag aldrig lämnat bilen till igen utan krävt att få kontakt med en seriös firma istället. De ska inte få jobben bara för att de har kontakt med ett försäkringsbolag. 5 Om inte försäkringbolagt ställer upp på dina krav så hota med tv programet "Plus" !!! Sverker är inte sen att prata om sådana här fall i tv så det är upp till försäkringsbolaget om de vill slippa riktiga problem och använda seriösa firmor istället.


hoppas det löser sig berätta hur det gick





Hade nästan samma problem jag ...Lämnade in den där jag jobbade för riktning av tröskel ..fixa 2 bucklor i framskärmen osv..sen skickades den på lack ..huv..framskärm..tröskel lackades om ...och jag vet att lacken e känslig precis efter lack så jag sket i att tvätta av den på 3 veckor sen när jag tvättade av skiten så fick man se vilket resultat....de var massa damm/partiklar i klarlacken ...var ingen fin syn när man hade en mörk lack och sedan när man såg de från sidan när de "blänkte" så så man svarta grejer och att lacken var ojämn och porig ...sa de till dom på jobbet och dom ringde lacken ..dom hämtade min bil på jobbet 3 dagar senare och Lackade/polerade till och jag fick tillbaka den samma dag ...kan inte klaga på hur lacken ser ut nu men min uppfattning är att bara för att dom är de största lackföretaget i stan och alla försäkringar går till dom så tror dom att dom kan göra hur som helst.. har nu när man blivit lite mer vaksam på att kollat på fler bilar som kommit från samma företag och dom ser inte bra ut ..visst har inte sätt några rinningar ännu men de är skit i klarlacken på rätt många ...jag hade nog levt jäveln med dom jag också ...ser jag minsta lilla grej i lacken på min nu när de börja bli lite ljusare ut och man upptäcker de allt eftersom så får dom ta min igen ...


Alltid tråkigt med sånt här. Sedan är det som någon skrev också, att man vill ju inte lämna in sin pärla till samma ställe där man vet att de behandlar bilar ovarsamt och lämnar ifrån sig skit jobb! Hoppas det löser sig. Gör det inte det skriv vart det är för ställe och sprid det för de ska inte komma undan med sådant. Mvh Kimme


Ja detta är inte aceptabelt. Du har inte gjort något fel. Dom skall ersätta dig för ett dåligt jobb . Ta inte tillbaka bilen förrän du tycker det ser bra ut!! Hyr bil av liknande till det är klart får dom stå för! Klaga på försäkringsbolaget om dom inte skärper sig kan dom soppa gatan!!


Åk till försäkringsbolaget för en besiktning. /Göran


Konsumentombudsmannen i din kommun kan ge dig precis all information du behover. Du har all ratt pa din sida, alla eventuella utgifter du har i samband med det har ska de (firman) sta for. http://www.konsumentratt.konsumentverket.se/ <-- Din ratt som konsument http://www.konsumentvagledare.konsumentverket.se/ <--- Lankar till konsumentvagledaren i din kommun


Upplevde samma problem med Bilskadecenter Tumba AB. Det finns lakeringsfirma bredvid så de samarbetar på något sätt. Det var också rinningar, hårstrån och damm i laken. De fick göra om en del men likades inte. Väldigt oprofessionella killar jobbar där. Jag skulle inte lämna en cykel till dem!


åtgärder som man kan göra 1. be dem göra om det. 2. ring försäkringsbolaget 3. konsumentsombudsmannen eller hot om att du ska ta kontakt med ditt juridiska ombud. inte det roligaste jag hoppas det löser sig för er. Det finns lackeringsfirmor som försörjer sig på försäkringsbolag är denna en sådan firma så är det vara att ringa försäkringsbolaget så kommer de att göra det bättre.


Har du vart på Upplands motor i Uppsala? Måste vara där...


fan sånt är jobbigt asså...hoppas verkligen det löser sig för dig...låt dom inte komma undan så lätt me de här bara


Hadde in min bil på en försäkrings pryl å fick tillbaka den med dam noppor i lacken .... gick till baka med bilen å sade gör om !!!!!!! så dom fick låv att ta den med omelebar bums å fixa det å nästa omgång vart bättre ..... Gäller att ta dom direckt å ej låta dagarna glida för bi å om dom är ett seriöst företag så gör dom om det för du är ju slut kund ..... //S





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka