Putsmedel till krom, Hjälp!

Vet någon något bra medel att putsa krom förutom atosol?? Kromet i grillen har fått korrision. Det funkar att ta bort med atosol men det kommer att ta flera dagar (veckor) att sitta där med tandborste (trångt) att få det bra. Vill få håll i något bra medel som löser upp korrisionen bättre än atosol.



Svar på inlägget: Putsmedel till krom, Hjälp!



Jag har hört att vanlig Coca Cola ska funka bra, t.o.m bättre än autosol enligt "Mythbusters"... kanske är nåt att prova? Det är typ bara o hälla på och sen gnugga lite med stålull och sedan torka. Kanske ska prova det på Edseln med, hehe då har jag lite o göra ett tag


har hört d oxå , återkom gärna om d funkar däremot vet ja inte om ja skulle ha använt stålull på krom.. blir d inte repor då?


stålull låter farligt jag använder den disktrasan med vit undersida den repar inte.


Metal Polish fungerar bra (inte den från biltema dock)


Var hittar man metal polish?? Micro,Mekonomen eller?


Prövade med Cola på motorcykeln utan nått större resultat...Så sattsa på ett "riktigt" medel istället är nog säkrast:P


La du cykeln i blöt över natten? det gör dom nämligen i Mythbuters


Kan ni försöka hjälpa mej i stället för att prata om Mythbusters


autosoll är ju perfekt tar ju lite tid men det blir ju så jävla bra resultat





Mythbusters kom väl också fram till att Cola funkade mest för att det var en vätska? Ungefär lika bra som vatten alltså? Stålull är väl ingen höjdare på krom heller.. På tal om igenting var det några skitungar som hade lagt massa grus i min front igår och tryckt in det bakom regplåten.


Metal polish kommer från maguiers (stavningen) funkar fin fint... men vad är det för matterial du ska putsa på? är det kromade plastdetaljer eller är det ren metall?


stålull och lite tunn olja tex symaskinsolja eller liknande funkar skitbra. Tycker det är effektivare för rost än autosol. Det blir inte mer repor än med autosol som ju faktiskt ger smårepor det med. För små repor får man nästan räkna med om man ska putsa bort korission. Mvh Anders


nej det gjorde dom verkligen inte, har du nog blandat ihop med något annat. har testat cola på crome med disksvamp, kanonbra!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka