Behöver sliptips till glasfiber

Hej, nu är jag klar med min baslåda med glasfiber fast jag har inte kapat kanter och slipat den ännu och det var här jag tänkte vända mig till er som vet och har erfarenhet just ang slipning av glasfiber. Jag vet att man helst ska ha på en heltäckande dräkt för att slippa kliandet och om man kan så ska man slipa utomhus men avd jag inte vet är... 1. Vad för sandpapper ska man börja med (grovlek) och vilka grovlekar ska man hoppa upp till sedan och sisst av allt vilken man ska avsluta med. 2. Ska jag andvända mig av slipmaskin?, vad för typ av slipmaskin funkar bäst i såna fall? 3. Ska man spackla sen? Vad för typ av spackel ska jag andvända mig av? (ju mindre spackel dess bättre har jag läst). Alla andra tips ni kan ge mig hade varit underbart för att spara på matrial, tid samt pengar! Tack!



Svar på inlägget: Behöver sliptips till glasfiber



Exenter slip och 80 papper är det som gäller annars får du slipa tills fan kommer och hämtar dig Är det mycke gropar sen så får du köra glasfiber spackel i dom sen finspackel på allt. Slipa med minst 400 papper innan lack det ska vara helt slätt annars på du ingen yta och repor och dyligt lär slå igenom. Ett lager sprutspackel lär inte vara fel häller innan lack. Lycka till.


Vad är "Exenter slip", en typ av papper eller maskin ?


Maskin exentriskt roterande. http://www.karlsson.se/images/produkter/K119872-l.jpg Ser typ ut som på bilden Köp ingen karlsson dock utan kosta på dig en för minst 500:- så den avverkar lite oxå..


Ah ha, min farsa har en liknande i sitt garage, jag får nog låna den, hur många papper tror ni att jag kommer behöve till min låda (kolla projekt tråden), och vilka grovlekar bör jag köpa?


Attans, min farsa hade lånat ut sin, nåja, för väll köpa en då coop borde ha en sån + tillbehörande papper till hyffsade priser


P80/P120 för att få bort det mesta av ojämnheter, sen P180/P240 för att få bort dem grova reporna efter P80/P120. Finspackla med ett vanligt polyesterspackel, slipa det med P180/P240, ev. avsluta med ett P320. Grunda två varv, gärna med 2K grund.. Slipa grunden med P400/P500. Tvätta, lacka...


Lite sent men tack för tipsen ^_^ Ska slipa glasfiber om nån dag fast denna gång är det på en mindre yta med mycket mer kurver att hantera, får nog testa att slipa så mycket som möjligt med maskin och sen för hand.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka