Sänka min saab!

hej! bor i borås området, vet ni vilka fjädrar man ska köpa för att sänka bilen max 30mm, o vad brukar de kosta för att sätta på dem på en verkstad!? mycke tack för hjälpen!!!



Svar på inlägget: Sänka min saab!



jag personligen tycker ju att du ska ta en sänksats från H&R klart bästa fjädrarna jag vet! vad exakt dom kostar vet jag inte riktigt men skulle tippa på att dom går på en 2000 spänn för alla 4 fjädrarna kanske lite mer men dom har ju sänksatser 30mm eller 50mm jag har 50mm på min bil och blev nästan avrådd från att slänga dit 30mm för jag hade nog blivit lite besviken


Okey..DU ska alltså bara ha fjädrar? varför inte satsa på en hel väghållningssats? För skaffar du bara sänkningsfjädrar, så är fjädrarna inte direkt anpassade för orginal stötdämpare. Det kan lätt bli gungit och inte lika bra köregenskaper. Finns även större risk att däcken går i hjulhuset när det väl kommer kraftiga gupp. En hel sänkningssats skulle göra så att det blir hårdare dämpning och gör att däcken inte slår i lika lätt som om du skulle ha orginal stötdämpare. Väldigt skillnad om du endast har sänknings fjädrar. Jag själv skaffa väghållningssats på www.Gemotorsport.se där den kostar 3900:- + 190:- frakt. Många kanske undrar var det är för några. Det finns några som kör med dessa här på garaget, där ut av JA. Dessa är väldigt bra och prisväda. Ett alternativ i alla fall:) Mvh Jonas


jag har själv hela satsen från Gemotorsport och är grymt nöjd med grejerna! Inget att klaga!


Väldigt många i saabs turboforum kör med sänkning från gemotorsport och är kanonnöjda. Kör själv med H&R och kan inte klaga på de.


har med funderingar på gemotorsport sväghållningssats.. då dom är värda det då? a har även funderingar på coilovers.. vilket hade ni tagit..?


eheh vad bra, men om alla säger att de e skitbra så varför itne köra på det, är det väldigt svårt o byta de själv eller måste man lämna in de!?


byta själv är väl inte så svårt men man måste ju ha lite verktyg som fjäderspännare och sånt.. sen så måste du ju göra en framvagsninställning annars kan det vara rätt obehagligt att köra den!


Men om man skulle lämna in bilen på saab så att dem gör hela jobbet inkl att man köper fjädrarna där, gör dem framvagnsinställningen o allt i priset!? för hos dem kan ju inte vara billigt!?


Säger bara till dig: Lämna inte in den hos SAAB. Om du inte är villig att betala en jäkla massa pengar. De tar ca 800:- i timmen. Kan varmt rekomendera dig att boka tid hos www.speedparts.se -Eller Stemeck som de heter som gör själva arbetet. - De tar ca 350:- timmen och gör arbetet på en 9-3 Ver 1 på ca 4 timmar (med lite tjöt och skämt under tiden ) Men just för version 2, som du har, vet jag inte hur lång tid det tar. Men har du inte mekat så mycket innan så kan jag rekomendera dom. Bra priser + service. //Jonas





Syrrans kille bytte fjädrar på deras s60 o de kan inte vara så stor skillnad?! om man köper hr sänkningssats o låer han byta ut dem o sen gör man en framvagnsinställning så borde de duga!?


Hoppas på det bästa! Lycka till vännen


heheh..jag får tacka så gott..ska lämna in den för lackering av listerna runt i veckan!!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka