Ta bort klistermärken i bakrutan?

På fönster kan du använda en skrapa med rakblad längst fram, kallas fönsterskrapa eller så går du in och hämtar en precis likadan skrapa vid spisen, glöm bara inte lägga tillbaks den efteråt... Kostar annars inte många kronor och finns i färgaffärer eller på välsorterad matvarubutik/stormarknad, de flesta elhandlare Glas tål att skrapas med rakblad så länge du håller det hyffsat plant och inte börjar skära i glaset. Skulle förvåna mig om du får lim kvar efter det, men får du det funkar lösningsmedel på rutan, har du en flickvän eller mamma eller konstiga egna vanor kan du ta vanlig nagellacksremover om du inte har något annat lämpligt. Helst en sort utan olja, men olja i remover är lätt att tvätta bort från en bilruta.... // Ellen



Svar på inlägget: Ta bort klistermärken i bakrutan?



Jag röstar för rakbladsskrapa, ser ut som en spackelspade fast me ett rakblad.. En sprillans ny funkar bäst då en gammal knögglig kan orsaka repor i rutan, va även försiktig så du inte skär av värmetrådarna om såna finns.. Och för eventuelt kvarblivet klister, ta å dutta besin eller liknande me blöt trasa eller nåt för att sen fortsätta me skrapan å till sist torr trasa.. Kör hårt..


Jag stulle ta bort min dekal på bakrutan men hittade inget bra. började me naglarna men de funka inte för dekalen hade suttit där sen bilen var ny för 23 år sen. så ja tog en Morakniv och täljde bort funkade jättebra. sen tog jag tröd på ett papper till limresterna. funka hur bra som helst. inga repor eller nåt lycka till


tog bort dekaler på en lastbil för 3 veckorsen... använde mig av en värmepistol... 300grader varm ungefär... blåste på tills det började koka litegrann på dekalerna sen vare bara till att skrapa bort med en isskrapa ( lär ju finnas bättre grejjer) men det fungerade kanon iallafall! sen efteråt så använde jag mig av nåt medel för limmet som satt kvar efter dekalerna... men den blev skitren och inte de minsta lilla lim va kvar! den gamla lastbilen blev som ny, inge märken eller nåt!


Jag skulle bränna på med värmepistol brukar funka skit bra det!


värme pistolen skippar jag nog! har ju toning på insidan ruta å den kanske tar stryk av värme! men jag provar nog med naglaran å sen avancerar jag me fönsterskrapa å t - töd! Skall ta bort innan elmia tänkte jag!


finns gummitrissor som man använder på en turbinslip el. borrmaskin eller liknande som man sen kör på dekalerna.. gör man iaf på klistermärken å dekaler å limrester som sitter på lacken och det repar inte lacken så ja tycker de borde funka lika bra till glas


Rostfria rakblad, ta de varligt med värmeslingorna bara..... mvh/Jocke


jag gick på med nya fina blad till en mattkniv! blev hur bra somhelst! behövde inte ens t röd efteråt! Värmeslingorna sitter ju på insidan så det var igen fara me dem!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka