Toning Bakrutan ?

läste i en tidigare tråd att när man skulle tona bakrutan på en bil kunde man skära upp typ 6 mindre bitar med film o sedan lappa dom 1-2 cm över varandra. men blir inte toningen mörkare på dom ställena man överlappat då ? så de blir som ett fult rutnät på bakrutan ?



Svar på inlägget: Toning Bakrutan ?



Om man nu ska göra så vilket jag inte rekomenderar. Så när man lagt filmen omlott så skär man i mitten och helst via defrostlinjen. För att få bäst resultat så värmer man filmen med varmluftpistol. Då måste man ha riktig film och EJ biltema eller annan film som man kan köpa i tillbehörs affärer. Lycka till// Peter.W


Gå in på http://www.solarplexius.se/default.asp?lang=swe Det verkar vara den perfekta lösningen


hej.. behöver inte dela upp den i 6 räcker med 3.. och lapa över den bara någon millimeter. och varför inte biltemas? jag fick jätte bra resultat utav den filmen.. bra å jobba med och blir mörkt och bra.. och håller iaf i 2 år utan några problem... tonarman rutorna som du kan hissa upp å ner så skadas filmen då den blir repig och ful men det blir nog alla toningsfilmer.. först lägger du ju på filmen å så drar ut bubblorna å det.. sen under natten kanske det kommer upp några nya bubblor i kanterna då tar man fram sin värmepistol igen å drar ut dom då... värm inte för mkt bara för då smälter du filmen och när du värmt dra långsamt och försiktigt ut bubblorna så att du inte skadar filmen på något sätt...! Lycka till..


okej de låter ju bra, får väl försöka då. de är ju inte så dyrt så de e ju bara o prova sig fram


Biltemas film har inget uv skydd samt den bleks och blir lila med tiden. Jag tycker bara att det är synd att förstöra bilen med den filmen. Visst den är billig och har man inga större krav så funkar den säkert. Sen så är det lättare att arbeta med riktig film. Den kan man köpa på lös meter hos vissa solfilms montörer. För mig så var det bara en rekomendation:) Mvh/Peter Har jobbat som solfilmsmontör;)


Ett sätt som jag kör på är att du skär ut filmen när du lägger den på UTSIDAN! och passar in den perfekt. Sen är de bara att flytta in och trycka ut alla bubblar å dravvel. Kom bara ihåg att använda mycket såpa å liknande, annars blir de mycket träligt. Själv ska jag sätta film nu på söndag, får vi se hur de blir, ganska van dock. Men dessvärre får ni inte se resultatet förns nästa helg. Denna förbannade värnplikten som stoppar än :S men lycka till med arbetet, blir säkert bra. Ett tips, om du inte vill sabba en bra film kan du alltid öva med Biltemas film för att sedan gå över till något bra skit // mvh!


Gör man som du säger så är risken stor att man får så kallade fingrar (massor) på insidan som är väldigt lätt att vekka när man skrapar över dom. Annars kan man köpa färdig skurna satser som t ex. på www.cfp.se eller www.solfilm.se


Funkar det inte att anväda latex handskar för att undvika fingrar på filmen? köpte biltemas till vectran jag hade vart riktigt nöjd med den men man var inte så kräsen på den tiden hehe vet dock inte om race sport är bra men snygg är den


Ha ha Det är inte fingrar som du har på handen utan fingrar som veck på filmen. Mvh/Peter





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka