Lär mig lacka med sprayburk!

Altså jag är alla tiders fummel med en sprayburk, jag fata helt enkelt inte hur mycket man ska spruta för att få ett bra resultat. Det står att man ska ta fler tunna lager men när jag kör på den varianten så blir blanka färger matta och knottriga som idag när jag lacka grillen. Det sista jag gjorde innan jag for därifrån var att spruta mer än vanligt så det bara blänkte om den, vet inte om det var för mycket. Nån som kan lära mig en bar metod och hur man ska veta när lagret är nog tjockt utan att det ska rinna ?



Svar på inlägget: Lär mig lacka med sprayburk!



Man ska dra burken fram o tillbaka o alldrig hålla stilla på ett o samma ställa på 20-30cm avstånd i flera lager, då rinner det inte.


Ja. Bli inte för ivrig med att täcka där det inte är färg. Den blir täckt i nästa lager.


mm.. låter ungefär som jag brukar göra, kanske är så att jag helt enkelt är FÖR försiktig och stoppar för lite. hur snabbt ska man göra rörelsen, kanske är svårt att beskriva dock


Om du får en knottrig yta är det väl bara att ta lite finkornigt sandpapper?


ta det bara lungt och varje lager korsvis så brukar det årda sig. Skulle det bli riningar eller nått så är det bara att våtslipa bor det med 2000 papper..


Våtslipa med 2000 på "svart klar" färg på burk, blir den inte matt då ? har aldrig testat så fint papper.


jo då blir den matt, men eftersom pappret e så fint så kan du polera upp glansen igen:)


Ett annat tips som är användbart när man sprayar med burk är att värma upp sprayburken lite innan. Lägg den i varmvatten, lägg den på ett element (iofs inte så vanligt att dom är på den här årstiden), ställ den framför en kupévärmare.. ja du kommer säkert på nåt bra sätt själv att värma upp den Det som gör att de blir bättre är att de blir högre tryck i flaskan.. jag tycker iaf att de är mkt lättare att få det jämt då. Du kan ju prova iaf


Fina bra tips Hur ser man att man sprutat tillräckligt, ska det se lite blött ut som att det kan börja rinna om man sprutar mera?





Ta många tunna lager istället! Allt brukar inte bli täckt för mig de första lagerna Det fungerar väldigt bra att värma burken så som Manne skrev





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka