Vad vet SBP om min bil?

Eftersom att min helbilsgodkänd så får jag ju inte ändra något. Men vet de t.ex om att jag inte har xenon? Tänkte nämligen köpa ett xenonkit för både helv och halvljus. mvh FireTraXX EDIT:Fixat



Svar på inlägget: Vad vet SBP om min bil?



Bra fråga. Antar att dom kan ta reda på det om dom har lust, men jag tror inte att dom lägger energi på det sålänge som ljusbilden är som den ska.


du måste ha automatisk nivåreglering av strålkastarna annars får du inte genom den. på helljuset får du ha xenon men inte på halvljuset.


Men har ju inte automatisk nivåreglering som det är nu ju. Det ser ju dumt ut om jag har xenon på hel men inte halv:P


Grejjen är att din bil tillverkades med xenon också, som extratillbehör, och då på halvljuset, om det inte fanns BiXenon förstås. Så dom kan inte så noga veta.


Förlåt mig om jag "lånar" tråden lite, men hur är det med helbilsgodkänning egentligen? Är det så att bilen inte går igenom besiktningen ifall man byter t ex slutdämparen...eller sätter i annat luftfilter? Tycker det låter skumt, hur påverkar en ljuddämpare trafiksäkerheten och miljön?


@ FireTraXX du kan juh ändra topic själv om du vill.. redigera bara ditt första inlägg och ändra topicen..


ok, så det är bäst att bara konvertera halvljuset? Jag kollade min pappas 523 -05 innan och den har tydligen också bara på halvljuset. Så jag kör på det. Lika bra att ta det säkra före det osäkra


Xenon är självjusterande med en givare som sitter t.ex. kopplad till främre bärarmen detta för att alltid ha ljuset i rätt nivå och inte blända vid last eller dylikt. Så utan kan det kanske bli svårt att få igenom har en kompis som fick byta tillbaks till original.


Ok, men en halvtimmes jobb innan varje besiktning kan jag nog leva med.





högst 10 min


Hur e det då om bilen är från -70??


Helbils godtjännande innebär att man inte får ändra på nått! Bilen är godtjänd i samtliga EU länder som den rullade ur fabriken, men bara så. Monterar du på 1" längr vidrutetorkare så uppfyller den inte längre helbils godtjännandet. Större fälgar, med bredare däck är ju bara att glömma, ifall den dimensionen inte satt på från början. Nu är de människor som jobbar på bilprovningen också, de bryr sig inte om sånt smått. Men vill de hårddra det så... "FireTraXX" om du monterar på HID ljus på bilen, så är det extremt viktigt att du ser till att de inte bländar mötande (Därför det är krav på nivå sensor, så man inte bländar när man har folk i baksätet.) HID ljusen lyser ca 2.5ggr starkare än vanliga Halogen av bra kvalité. Resultatet kan bli att du bländar mötande av vägen om du inte gör det rätt. En del krav från myndigheterna är faktiskt ganska vettiga. Som nivå sensorn för Xenon ljus till exempel. EDIT:


Men...... E det verkligen så?? Så jag kan lugnt köpa ett kit o montera??


Trodde det var från 98- som bilar är helbilsgodkända. Inte 95


Nu blev jag nyfiken! Vilket år var det egentligen?


Det finns lättnader i helbilsgodkännandet som tillåter dig att sänka bilen och byta fälgar och lite sånt så länge det inte tar i osv även neon och sån som lyser neråt men får inte lysa ut på sidan osv.........


Jag skall inte svära på bibeln på vilket år det var, men från 95 och upp kan man importera bilar utan nått strul, jag är ganska säker på att det är för att helbils godtjännandet infördes i EU vid den tiden.


Vad är det som gäller om en bil inte är helbilsgodkänd då? (ny på det)


Att du har lite mer friheter. Dvs dom skiter i att du bytar stolar mm mm, bara det inte tummar på säkerheten.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka