Fälgarna lossnar (hjälp)

Jag skulle provmontera mina nya fälgar idag och provköra dem. Efter att jag hade köt ca 300 meter så börjar bilen vobbla. Det högra framdäcket satt inte fast ordentligt. Jag har en centrumring för att fälgarna ska sitta på plats. Kan det ha något med saken att göra? Jag hissade uppbilen och lossade hjulet och satte fast dem igen. Körde några meter, sen lossnade 2 bultar helt å hållet och ramlade på vägen. Helt sjukt! Innan hade jag 17" Volvo R, jag använde samma bultar på dem nya fälgarna. De 3 andra däcken sitter som dem ska. Någonsom har någon aning om vad det kan bero på?



Svar på inlägget: Fälgarna lossnar (hjälp)



fel vinkel på konan på bulten?... va inte fälgarna från någon annan bil?


Är dom inte runda då?


hur menar du nu?


Jo, fälgarna satt tidigare på en ford Mondeo. Jag använder samma bultar till mina Pegasus 17" till dessa fälgar, blir det skillnad? Om det blir det, hur kommer det sig att de andra 3 fälgarna sitter på plats? Skumt, tack för svar!


brukar det inte vara annan kona på tyska bilar?.... eller är jag helt ute och snurrar.... ligger annläggnings ytan helt imot?


Vad är det för fälgar? På Mondeo går det inte att använda Fords original hjulmuttrar till eftermarknadsfälgar, har vi kommit fram till efter noga uttestande på jobbet, hjulen lossnar helt enkelt förr eller senare då. Kanske kan va nåt sånt nu?


eller .. så kanske nya fälgarna är bredare, och behöver längre bult ?


Okej, Fälgarna är TSW Thruxton 19" Jag har även en centrumring för att den ska passa min C70.


ja, kanske. Skumt ändå att det bara är höger fram som släpper? Om jag tar fälgen och trär igenom en bult, hur mycket ska den sticka ut på andra sidan? Jag tror den sticker ut ca 1-2 cm.





ja i muttern ?


jo men olika biltillverkare har olika vinklar på konan till på bulten....


Jo, bultarna är runda.


jo vet. Men det kanske kunde va så lätt så han hade dragit dom runda:P


har du kollar så gängorna inte är skrot ??


Gängorna = ingångshålen i bromsskivan eller?


1-2 cm låter för lite.


Jag har nu bytt fälgar till mina Pegasus. Men efter att ha kört ca en halvtimme så hör jag ett litet missljud då å då ifrån fälgen. Jag stannade då till och kände på bultarna, 3 av dem var lite lösa. Kan bilen ha tagit skada av de nya fälgarna då bultarna lossnade? Förstår ni hur j ag menar? När jag testade dem nya fälgarna så lossnade bultarna och hjulet började vobbla lite, kan detta vobblande ha förstört ingångshålen i bilen? Någon som har en teori?


Ville bara påpeka att ford är amerikanskt.


Mitt tips är att åka in till en däckverkstad och låta dom titta på det. Vi får in olika sånna problem varje vecka. Det kan nämligen bero på många olika saker.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka