Demontera slutrör Volvo 855T5

Hej! Skulle demontera slutröret på volvon idag för att jag ska dit med ett nytt.. Problemet är att det sitter stenhårt och det rör sig inte ur fläcken fast man slår med en hammare bakom osv.. Testat att värma upp och smörja med rostmedel men icke Sitter en skruv under som jag skruvade loss iaf. Kan ju vara att det har rostat fast, för slutröret är lite rostigt. Nån som har bytt slutrör på denna modell som har nått tips kanske? Annars får jag väl såga av det då MVH Rasmus



Svar på inlägget: Demontera slutrör Volvo 855T5



de vi hade på våran 855 va också svårt att få av.. sitter något knepigt under eller på sidorna längre bak.. fick ända o börja bra mkt,, har för mig ja skrota orginal slutröret. de va lite rostigt.. ska du inte ha de kvar så isär med det ett helvetes jobb va de iaf! lycka till!


På mitt originalsystem så satt det en ful original slutdämp som jag skulle ta bort det var fruktansvärt tidsödande, använde en tryckluftsslagborr som jag lånade på en verkstad och det tog sin tid det med.


Okej Så du borrade bort det alltså?


inget som hindrar en bilmaskin går de inte o såga lite försiktigt me rondell lr nåt


Jo man kanske ska såga lite då


jag ha en vanlig 850 och jag fick använda vinkelkapen för att få bort de slutrör som satt där innan! för att dom skruvar som satt där va så fast rostade





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka