Vad tror ni om att 17" istället för 14"?

Hejsan! Org. på bilen är det 175/80-13" ET:38 Nu: 185/60x14" har fått nys om ett par 205/40x17". 7" breda fälgar, ET: okänd men tror 38. Bilen är en Golf mk1-83 Någon som vet/har gjort detta? Skulle 17" passa utan att ta i, i skärmkanter/dämpare? Måste man modda den rejält eller? Någon som kan de här bra? Skulle man behöva gå och ha mindre ET tro? Alla svar beaktas! Mvh Marcus



Svar på inlägget: Vad tror ni om att 17" istället för 14"?



har du fälgarna hemme lr du hade tänkt å köpa?? alltid svårt å säga ju.. men e det ett bra pris du får dom för och det skulle vara så att det inte funka så e det bara ut med dom på blocket å sälja dom ju.. lr om man vill moda om skärmkanterna... man har ju sett folk kör med 16" iaf och där verkar vara plats över.. och skulle det bara ta i lite så e det ett altenativ att köra med 35 profils däck ?! lycka till;)


www.dack.tk Lek lite med den här så ser du vilka däcksdimensioner som passar...


17" passar ju men det kommer säkerligen ta i när du är fler än 2 personer i bilen eller om du inte tar det lungt över fart hinder etc.


har haft 17 yummare på min bil och det tog i skärmkanten när man åkte på ojämn väg så du kanske får valsa skärmarna


Golf 1 är iofs ingen stor bil men 205/40-17 är inga stora däck.. Tror inte diametern förändras något märkvärt mot dina 185/60.. sen är ju bredden en faktor förståss.


Efter en snabb koll på sidan oxygen tipsade om så blir däcken lägre än original.. Däremot så blir dom bredare! Inte så über mycket men du kan ju enkelt se hur mycket plats det finns på varje sida av däcket och sedan tänka till om det ser rimligt ut eller inte


Hejsan! Tackar för alla svara först och främst. Har inte köpt däcken, funderar än så länge. Asså 17" blir nog inga problem på höjden 18mm större, inte det jag bekymrar mig över. Däremot om de är för breda att de tar i fjärdarna eller skärmkanterna i fram,och spec om man är fler än en i bilen eller kör över ett farthinder. När det någon som har nå förslag på andra dim. som ni vet passar bra som man inte behöver bekymra sig över? PS. hur bra är det egentligen med Spacers om man nu skulle trycka på sånna? slitbanan blir väl helt annurlunda plus att hjullager tar stryk, plus dämparna? plus lagringarna? eller?


På den utmärkta sidan http://www.dackgrossisten.se/Rullomkrets.aspx skriver jag snabbt in att du nu har 185/60x14", och om du vill ha 17" i stället får man upp fyra förslag på dimensioner som förändrar rullninsomkretsen i olika grad, alla dessa visas på sidan. De du har på lut 205/40x17"skiljer sig 3,12% mot de du nu har sitter på, eller 18 mm på diametern. De är alltså knappt två cenimeter högre än de hjul du nu har. De 17" som ligger närmast den hjulstorlek du har idag är 215/35x17, de skiljer bara 4 mm. Om man jämför mot originalhjulen är det bara 14 mm skillnad, och då är 17" mindre än original i diameter! Använd länken, den är fantastiskt bra! // Ellen Edit: Äsch, såg nu att du själv måste ha räknat på något liknande ställe! Nåja, om du kollar in huvudsidan http://www.dackgrossisten.se/Default.aspx kanske du finner mer svar på dina funderingar under länkarna med ET/inpressning med mera...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka