kan man ha 235 sulor på en 225 fälg?

någon som vet?



Svar på inlägget: kan man ha 235 sulor på en 225 fälg?



nej det enda du kan ha mer lr mindre är profilen.visst de går ju klämma på men rekomenderar inte de..


Det beror väl på hur bred fälgen är går väl ha några olika däck dimensioner på t.ex en 8" bred fälg. Eller är jag helt ute och cyklar?


Det går om du inte har för låg profil. Minst 45 - 50. en kompis har 225 på 195 fälgar.


okko jag vet att man kan ha 10 mindre.. men större e ju frågan.. men ja får väl prov a helt enkelt tack för svaren!


Eller så lyfter du luren imorgon/svänger förbi någon däckverkstad och hör med dom.


det funkar bra så länge du inte har för stora fälgar, du kan ha 175 på de fälgarna oxå om du vill, men det kan bli svårt att få dit dem. Det beror helt på hur skicklig du är på att kränga däck, eller den som gör det...


fälgarna e 17" däcken som sitter på är 225/45 17 och nya däcken e på 235/45 17....


Har sj 235er fram & 245er bak på min 17"


KETTUNEN-- men dina färlgar kanske är lika breda som däcken.. mina fälgar e 225 och däcken bredare 235





Hur breda är dina fälgar? 7" 7,5" 8"?


8" har ja för mig


Då är det bara att tuta och köra. 235or kommer sitta kanon på dom fälgarna


För att kunna svara på om en viss bredd på däck går på fälgen, så måste man veta fälgens bredd, den mäts i tum av någon anledning. Man skulle kunna komma med en kvalificerad gisning om man bara såg hjulet. Rent spontant så kan jag inte tänka mig att en 10mm gör någon större skilnad. Det blir 5mm per sida, har du så mycket tillgodo när du svänger fullt, så det inte tar i sedan? Tänk också på att 10mm i bredd bygger 4.5mm i höjd, om du har ett 45 profils däck. Du ändrar altså rullomkretsen, hastighets mätaren kommer då visa lite mindre än innan, frågan är hur mycket mindre? (5% är ok enligt regel verket. Men du kan ju åka på fortkörnings böter om du inte har koll på det.)


ok kalas.. tackar så mycke


8" infon kom fram medans jag knappade på förra inlägget. Jag kör 245 på 8" fälg, kolla bilden jag postade i http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 02&p=5 Ser inte alls dumt ut, tycker jag.


kristian.. okey tackar för infon.


KRISTIAN_V dom satt ju som götna på fälgen.. snyggt!


Jepp Fast jag är lite tveksam om du får på 245or fram. Kan komma ta i när du svänger fullt, Tänk också på att om du avviker från original bredden, att du kompenserar med profilen, man brukar kunna få det nästan lika, skiljer 0.1% fram och 1% bak på min. Här kan du lägga in värden för dina original, till vänster och det du tänkt montera, till höger. Nu har du ju samma fälg, men den räknar även ut rullomkretsen för dig, för olika däck. http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp


de e 235 båda fram och bak... går inte de?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka